Tuesday, July 10, 2012

YYYYYH

Olen mahdollisesti aiemmin jo maininnut norjalaisen ja suomalaisen ääntämisen eroista. Tänään ongelma konkretisoitui jälleen kerran, kun sain postista tekstiviesti-ilmoituksen saapuneesta paketista. Hakukoodi oli luonnollisesti YJ20. Siellä tiskillä minä reppana sitten yritin tavata tädille sitä hakukoodia jota se ei meinannut tajuta lainkaan. Norjassahan U lausutaan Y:nä ja Y lausutaan sellaisena Y:n ja I:n välimuotona, jota en vielä tähän päivään mennessä ole oppinut. Eli kun sanoin tädille Y niin se kirjoitti U ja kun minä korjaamaan että ei-ei kun YI niin se kirjoitti I.. Ja taas meikäläinen korjaamaan että eieiei kun Y niin taas tuli U. Pakko oli kaivaa laukusta puhelin ja näyttää sille se tekstiviesti kun se ei tajunnut edes vaikka siihen tiskiin piirsin sormella Y-kirjaimen.. Lopulta siis sain kuin sainkin pakettini :)

T on nyt toista viikkoa pohjoisessa, ja minä alan huomaamaan että kämpän sekoittaminen sujuu näköjään ihan itsekseenkin. Huusholli ei tosin ole aivan yhtä räjahtäneessä tilassa kuin normaalisti, mutta kuitenkin.. Älkää kertoko T:lle että myönsin :)



Thursday, July 5, 2012

Ahtaaja saa paikan

Nyt kun T on siellä pohjoisessa, niin meikäläinen on heti lähdössä tyttöporukassa kokoontumisajoihin. Lähtö huomenna kunhan kaikki ovat kotiutuneet töistä, mikä tarkoittaa sitä että tänään on pakkauspäivä. Telttaa ei onneksi tarvitse ottaa mukaan, kun kaverin telttaan mahtuu. Tai norjalaisethan käyttävät sellaisia tiipiin mallisia telttoja, joita he kutsuvat laavuiksi...

Pakkaamisesta haasteellisen tekee se, että mulla ei ole vielä laukkutelineitä tuossa uudessa uljaassa Pojussa, joten kaikki on pakattava sellaiseen rullasuiseen säkkiin joka pitää sitoa takapenkille. Kun se tankkilaukkukin on edelleen Tampereella ja T oli ottanut mun selkärepun mukaansa... Kysymättä tietysti. 60 litran säkissä luulisi olevan tilaa, mutta makuupussi ja ilmapatja täyttävät sen jo melkein kokonaan. Sitten pitäisi vielä ottaa jotain vaihtovaatetta matkaan, ja varmaan siellä paikan päällä haluaa nauttia muutaman siiderinkin. (Täällä ei siis myydä sitä kuivaa omppusiideriä kaupoissa joten se on otettava kotoa mukaan.) Huoh. Mä todellakin odotan sitä että mä saan kiinteät laukut paikalleen.

Lepohetki on nyt ohi, tää lähtee painimaan sen säkin kanssa ja yrittää karsia mukaan otettavia kamoja. Mukavaa viikonloppua teillekin!

Tuesday, July 3, 2012

Vanha Eikka

Mulla on täällä ollut taas vieraita. Tai siis vieras, ei kaveria varmaan tartte teititellä :) Ja korostan sanaa minulla, ei siis meillä. T kun lähti perjantaiaamuna kohti Tromssaa. Tämänkertainen vieras saapui moottoripyörällä, joten ymmärrettävästi viikonloppuun kuului hieman mopoilla ajelua, näiden "normaalien" turistiohjelmien lisäksi.

Tällä kertaa yhdistimme aiemminkin mainitsemani geokätköilyn turistikierrokseen, ja sen ansiosta löytyi ihan uusia vierailunarvoisia paikkoja. Osa näistä uutuuksista oli tosin sellaisten tetsaamisten takana että olisi kumisaappaat olleet paikallaan. Esimerkiksi vanha tammi jonka läheisyyteen oli piilotettu yksi kätkö oli aikamoisen mutalammikon takana. Lisäksi matkan varrelle osui vielä mehiläiskennoja joiden asukkaat olivat kohtalaisen vihaisen oloisia.. Käytiin kuitenkin morjestamassa Eikkaa (vanha tammi = gamle eika) noista esteistä huolimatta. Ja löytyi se kätkökin :)


Lisäksi poikkesimme muutamalla kummulla katselemassa maisemia. Näitä Grimstadin maanmuotoja ei voi kutsua vuoriksi, eikä mielestäni edes töppyröiksi. Ehkä ne on vaan mäkiä? No tässä teille kuitenkin kuva Grimstadin keskustan välittömässä läheisyydessä olevalta Vardeheialta.


Tämä ilta on mennyt tv:tä tuijotellessa, vaikka oli tarkoitus siivota. T nimittäin oli sitten pakannut meidän imurin sinne Tromssaan menevien tavaroiden mukaan, joten mun pitänee käydä ostamassa joku pikkuinen leikki-imuri ennenkuin saan täällä siivottua kunnolla. En kuitenkaan pistä yhtään pahakseni yllättäin tullutta rentoutumisiltaa, käytän itse ja suosittelen. Mukavaa koossailua siis teillekin!