Haasteita ja tunnustuksia


Meinasin ihan unohtaa kertoa kuinka sain MamaE:ltä ihanan tunnustuksen. Suurkiitos!


Tämän tunnustuksen saajan on linkitettävä tunnustuksen antaja omaan blogiinsa, ja jaettava tunnustusta eteenpäin viidelle (alle 200 lukijan) blogille, sekä tietysti informoida tunnustuksen saajia.

Alkaa olla jo hieman vaikeaa laittaa näitä eteenpäin, minulla kun tulee melkein aina luettua samoja (norjansuomalaisia) blogeja tai sitten sellaisia vanhoja tuttavuuksia joilla on reilusti enemmän kuin tuo 200 lukijaa. Mutta yritetän nyt valita sellaisia joille en ole ennen mitään haastetta/tunnustusta jakanut...

Laitan tunnustuksen eteenpäin seuraaville:

Pallon matkassa
Vuonon kimallus
Elämää Vihreällä Saarella

Mikäli olette tämän tunnustuksen aiemmin saaneet niin ei sillä varmaan suurta väliä ole. Tiedättepä ainakin että teillä on oikeasti kiva blogi!

Leikin nyt laskutaidotonta, ja totean täyttäneeni tunnustuksen asettamat velvollisuudet :)


*********************************************************************************


Heli Norjalaisesta päiväkirjasta nakkasi haasteella jossa vastataan ensin yhteentoista kysymykseen, ja sitten keksitään uudet 11 kysymystä eteenpäin haastettavaksi. Katsotaanpas siis mitä Heli tahtoo tietää:

1. Luetko muutakin kuin blogeja? Mitä?
-Luen toki, kaunokirjallisuutta aika ajoin paljonkin. Lemppareita on fantasiakirjat, esim. Taru Sormusten Herrasta tulee luettua lähes joka vuosi. Eddingsin Belgarion-sarja on myös yksi suosikeista, ja sen olen lukenut myös norjaksi. Norjaa tulee treenattua myös lukemalla Jo Nesbøn Harry Hole-sarjaa sekä Anne Holtin rikosromaaneja.

2. Maa, jossa olet käynyt (tai haluaisit käydä), mutta jota ET valitsisi asuinpaikaksesi, jos sinun pitäisi nyt muuttaa mihin tahansa toiseen maahan? Miksi?
-Tää on Ranska. Olen prätkäreissulla ajanut pidemmänkin siivun ko. maassa ja yöpynyt sekä etelässä että pohjoisempana. Muuten kaunis ja hieno maa, mutta englannilla ei oikein meinaa tulla toimeen. Ranskankielettömälle siis aika mahdoton ajatus asua..

3. Kerro yksi asia, jossa olet todella hyvä. Tämä voi olla ihan mitä tahansa ;)
-Palapelit tai muut kokoamista kaipaavat asiat. Vaikka Ikean hyllyt taikka taiteltavat pahvikotelot. Tykkään väsätä ja T:kin jo tajuaa olla tunkematta väliin. :) Joskus kokosin 1000 palan palapelin vuorokaudessa, se tosin oli erittäin helppo. Vaikeutta palapeleihin saa ostamalla niitä mustavalkoisia.

4. Mitä teit viisi vuotta sitten?
-Öh.. Siis vuonna 2007. Mikäli oikein muistan niin aloin etsimään uutta työpaikkaa (joka löytyi seuraavana vuonna Porista), kävin ensimmäistä kertaa FIM-rallissa (kansainvälinen matkamotoristien kokoontumisajo, järjestettiin tuolloin Italiassa ja on muuten tulossa 2014 Suomeen) ja remontoin asuntoni keittiön.

5. Löytyykö kaapistasi vaate, jota et käytä mutta jota et myöskään halua heittää pois? Miksi säilytät sitä?
-Kaapissani ei juurikaan käyttämättömiä ole, mutta varastoituna on edelleen ylioppilasmekkoni. Enkä tiedä miksen ole hankkiutunut siitä eroon, kai sillä on jotain tunnearvoa.

6. Mitä sinulla on liikaa? Omasta tai toisten mielestä.
-Kenkiä ja käsilaukkuja jos T:ltä kysytään. Omasta mielestä niitä ei koskaan voi olla liikaa.

7. Oletko kätevä vai pitääkö sinun pyytää kaveri apuun lyömään naulaa seinään taulunripustusta varten?
-Omistan porakoneen jolla olen myös porannut reikää betoniseinään. Renkaiden vaihto autoon sujuu, ja ensimmäisestä moottoripyörästäni säädin itse venttiilit. En siis ihan "käsi".

8. Mikä on (ei niin salainen) paheesi?
-Perunalastut, varsinkin Taffelin perinteiset poimulastut. Norjasta en (onneksi) ole löytänyt vastaavaa herkkua joten sipsien syönti on jäänyt vähemmälle. Laihdutusta ajatellen tosi hyvä juttu.

9. Millä kielillä pystyt tekemään itsesi ymmärrettäväksi?
-Suomi, englanti ja norja. Ruotsikin sujuu joten kuten, tosin nykyään taitaa sekaan pukata aika paljon norjaa.

10. Mitä kieliä voit kokeilla lisäksi, jos on hätätilanne?
-Ekstroihin taitaa jäädä saksa, jota ei tosiaan yritetä kuin suurimmassa hädässä.

11. Mikä piirre toisissa ihmisissä ärsyttää sinua yli kaiken?
-Kaksikin piirrettä joista en tiedä kumpi on pahempi: maiskuttaen syöminen ja toisen ihmisen puheen keskeyttäminen, varsinkin jos se toistuu jatkuvasti.

Siinäpä niitä vastauksia, tässä kysymyksiä eteenpäin:

1. Lapsuutesi toiveammatti, ja päädyitkö siihen. Jos et niin mikä muutti mielen?
2. Mitä suomalaista viet tuliaisiksi jos kyläilet ei-suomalaisen luona?
3. Miksi bloggaat ja jos aloittaisit nyt niin mitä tekisit toisin?
4. Omistatko lempivaatteen? Miksi juuri se on lemppari?
5. Mihin maahan tahdot matkustaa ja miksi?
6. Mitä kautta saat päivittäisen uutisantisi?
7. Seuraatko politiikkaa?
8. Poltatko helposti päreesi?
9. Kissa vai koira?
10. Miten rentoudut?
11. Mikä tekee elämästä ihanaa?

Luulen että lähes kaikki seuraamani blogit on jo haastettu, joten haasteen saa poimia kuka vaan. Lisäksi haastan teidät kaikki vastaamaan kysymyksiin kommenttiboksiin! Vastatkaa yhteen kysymykseen taikka vaikka kaikkiin, voitte valita itse :)


*********************************************************************************Sain jokin aika sitten jälleen haasteen sisältävän tunnustuksen (kiitos Turskatynnyri!), jossa pitää listata 10 hyvää mieltä tuottavaa asiaa summittaisessa järjestyksessä. Näiden miettimiseen meni aikansa, itse asiassa monta päivää. Vihdoin sain kirjattua tarpeeksi monta jotta voin vastata haasteeseen. Tässä näitä sitten tulisi:

1) Kesä. Vaikka olenkin sydäntalvella syntynyt (tai juuri siksi), olen kesän lapsi. Rakastan aurinkoa, uimista, grillaamista, vasta leikatun ruohon tuoksua, kukkasia, keskiyön aurinkoa ja jopa kepeää kesäsadetta.

2) Matkailu. Nähdä uusia maita ja maisemia, istahtaa ravintolan terassille katselemaan auringonlaskua, tai mennä vielä seuraavan mutkan taakse katsomaan mitä sieltä löytyy. Myös tuttuihin paikkoihin matkustaminen saa hyvälle mielelle. Voi käydä katsomassa vieläkö se yltiöhyvä pizzeria on toiminnassa, vieläkö se sama pappa myy lehtiä samassa kadunkulmassa.

3) Hyvä ruoka, varsinkin hyvässä seurassa.

4) Puhelinsoitto ystävältä. Varsinkin sellaiselta josta ei ole kuulunut aikoihin mitään, ja jonka kanssa voi jatkaa juttelua siitä mihin se viimeksi jäi.

5) Siivottu koti. Vielä parempi mieli puhtaasta kodista tulee jos sen on siivonnut joku muu. Ikävä kyllä viimeksi mainittu on harvinaista herkkua...

6) Työ. Useamman kuukauden lomautettuna olleena tulee itse asiassa ihan hyvä mieli kun aamulla tajuaa miksi herätyskello soi :)

7) Kirje. Tai kortti. Käsin kirjoitettu. Ihana yllätys postilaatikossa!

8) Kylässä käynti, puolin ja toisin. Tähän liittyvät monesti ensin kohta 4, jonka jälkeen kohdat 3 ja 5. Vaihtoehtoisesti myös kohta 2 :)

9) Lahjat. Niitä on kiva saada, ja vielä mukavampi antaa. Erityisen mukavaa se on silloin kun lahja on onnistunut eli sellainen mistä lahjan saaja oikeasti pitää.

10) Ystävällinen sana taikka kaksi. Jokin aika sitten paikallisessa kauppakeskuksessa minulle alkoi juttelemaan aivan tuntematon papparainen. Kovin iloinen sellainen, ja juttelinkin hänen kanssaan tovin. Hän kertoi mm. työskennelleensä aikoinaan monien suomalaisten kanssa, mutta valtaosa heistä muutti lopulta takaisin Suomeen. Tuo hymyilevä herra toivotti lopuksi mukavaa päivää ja köpötteli matkoihinsa. Minä hymyilin koko matkan parkkipaikalle.

Samaan aikaan, samasta blogista, tuon haasteen kanssa sain myös tällaisen tunnustuksen:


Näitä molempia pitäisi laittaa myös eteenpäin, mutta tämän oikeuden varaan käytettäväksi myöhemmin :)


*********************************************************************************


Tänään tupsahti Tuulalta Tuulan Turinat-blogista tunnustus. Kiitokset siis Tuulalle!


Tunnustuksen mukana tuli myös haaste, joten en siis voi pelkästään jäädä röyhistelemään rintaani. 

Haaste on seuraava:
1) Kerro linkin kera blogissasi kuka lahjoitti sinulle tämän tunnustuksen.
2) Kerro 7 random faktaa itsestäsi.
3) Lahjoita tämä tunnustus 15:lle blogille/bloggaajalle.

Koska kohta yksi tuli jo suoritettua, siirrymme siis kohtaan 2.

1) Lempiruokani on kai aina ollut pizza. Paitsi pienenä jolloin se oli kaalikääryleet. Nykyään ei kaali mene alas. 
2) Olen työkseni mm. ajanut trukkia, lajitellut postia, ollut kioskimyyjänä, valmistanut öljynkeräyspuomeja ja pomottanut isoa laumaa miehiä. (Taisi siellä olla muutama nainenkin.) Niin ja vastannut puhelimeen!
3) Olen ajanut Monacon "formulatunnelin" läpi omalla moottoripyörälläni.
4) Tenavana kolaroin jatkuvasti erilaisten esineiden kanssa. Näistä kolaroinneista on edelleen näkyvissä arvet mm. huulessa (isohko kivi maassa jonka päälle lankesin), sääressä (lappeellaan oleva lapio keskellä mielikuvituksellista juoksureittiä) sekä otsassa (tielleni osunut ovenkarmi). Vanhemmiten olen edelleen yhtä kömpelö, mutta vauhti on ilmeisesti hidastunut sillä nyt tulee arpien sijaan vain mustelmia. Onneksi.
5) Pidän kovasti viherkasveista, sekä sisällä että ulkona, mutta näyttää siltä että niistä vain vahvimmat ja selviytymiskykyisimmät pitävät minusta. Nimimerkillä kaktuksenkin hengiltä saanut.
6) Olen suorittanut AOWD- sekä nitrox-kurssin. Minulla on siis valmiudet sukeltaa 30 metrin syvyyteen, ja käyttää sukelluksella happirikastettua ilmaa.
7) Taidan olla putoamiskammoinen. Tämä kammo on siis sukua korkeanpaikan kammolle, mutta ei ihan sama. Eli jos jossain korkeuksissa on tukevat kaiteet ja/tai muut turvalaitteet, olen aivan okei. Jos taas ei ole, niin alkaa kämmeniä hikoiluttaa ja sydämen tahti nopeutua, enkä taatusti mene lähellekään reunaa kurkkimaan alailmoihin. Tämä saattaa aiheuttaa välillä ongelmia jos lähtee tunturivaellukselle täällä Norjassa. Joskus kun niillä reiteillä nimittäin polut menevät aivan jyrkänteen reunalla. Ja minähän en sellaisella polulla kulje...

Sitten kohtaan numero kolme.. Annetaan tunnustus MamaE:lle Ensilunta-blogiin, Katalle Edustusrouvan päiväkirja-blogiin ja  Finn for life-blogille. Tuo 15 on hieman liikaa, eli tämä tunnustus päätyy minun kauttani vain kolmelle :)


*********************************************************************************


Kylläpäs näitä haasteita riittää.. Sekä SaanaMamaE että Kalamuija haastoivat lukijansa haaveilemaan. Haaste on nimetä 5 asiaa sekä 5 tavaraa joista haaveilee, siis käydäänpä toimeen. Ensin ne asiat:

1) Työpaikka. Mielellään sellainen joka edes liippaisi läheltä koulutusta, eikä hyvä palkkakaan haittaisi yhtään :)

Kuva YLE/Antti Eintola
2) Sujuva norjan kielen taito. Norjaa kyllä osaan jo, mutta ei sitä vielä sujuvaksi voi sanoa. Vielä en suostu lähtemään leffaan katsomaan norjalaista elokuvaa, ja kirjoitettu norja ei vielä suju.


3) Australia ja Uusi-Seelanti. Nähdä kengurut, koalat ja Ayers Rock. Sukeltaa suurella valliriutalla. Kävellä "Taru Sormusten Herrasta" -maisemissa.

Kuva: Immigration2australia.com
4) Kesä. Olen jo kertonutkin että en ole talvi-ihminen, ja odotan innolla kesää. Nyt kun on lumi maassa jokainen aurinkoinen päivä antaa lupauksen kesän lähestymisestä. En malta odottaa!


5) Pitkä moottoripyöräreissu. Jospa olisikin aikaa ja rahaa lähteä ajelemaan päämäärättömästi kohti uusia seikkailuja. Ajaa sinne missä ei ole vielä käynyt, poiketa isoilta teiltä niille pienille idyllisille maalaisteille. Yöpyä siinä pienessä majatalossa joka löytyy kuin ihmeen kaupalla paikasta jossa ei luulisi olevan mitään. Käydä Irlannissa, ajaa läpi Skotlannin Ylämaat, poiketa Prahassa ja Roomassa. Olla vain reissussa niin pitkään kun huvittaa.


Ja sitten tavarat:

1) Moottoripyörä. Uusi, kiiltelevä Honda VFR1200. Punaisena. Nam.


2) Koira, tarkemmin sanottuna bernin paimenkoira. Tämä kuume on ollut jo pitkään, mutta ainakaan täällä etelässä asuessa sitä ei voi toteuttaa. Kesän prätkäreissujen ajaksi kun pitäisi olla hoitopaikka, hoitolaan en koiraani vie. Pitäisi siis olla joku tuttu jolle murren voisi viedä hoitoon. (Koirahan ei varsinaisesti ole tavara, mutta sopinee paremmin tähän kategoriaan, eikö? Ostaahan sekin pitää.)

Kuva: Sennenkoirat.net
3) Sauna. Puilla lämpiävä rantasauna Tromssan talon rantaan. Mikäs siellä olisi saunan kuistilla kesäiltana istuskellessa saunapuhtaana nauttien maisemista ja saunasiideristä.

Kuva: Koskisenyrityspalvelu.com
4) Oma kirjasto. Sellainen huone jossa olisi seininä kirjahyllyt täynnä kirjoja, avonainen tunnelmallinen takka ja upottavat nahkanojatuolit joissa lukea.

Kuva: Bellart.fi
5) Kyllähän se viimeinen on tietysti auto, sitä kun välttämättä tarvitsee varsinkin talvisaikaan. Eniten pidän farmariautoista, niissä on tilaa mutta silti ne menevät vielä henkilöautosta. Tuollainen Audi kyllä kelpaisi, taikka vaikka Volvo.

Kuva: Tekniikanmaailma.fi
Tätä haastetta en osoita eteenpäin kenellekään, ottakaa osaa mikäli tahdotte :)


1 comment:

 1. Kiitos!
  Mulla monta samantapaista haavetta kuin sullakin :)
  5 asiaa:

  1. Ihana, itsenäinen työ (joka on niin ihana ettei tunnu edes työltä) jossa voi käyttää omaa luovuuttaan.
  2. Pitkä kiertomatka pitkin Pohjoiskalottia <3
  3. Hyvä kielitaito, mukana myös saame
  4. Osallistua Mod`s vs. Rockers ajoon Tukholmassa with Norton.
  5. Nähdä valas <3

  5 tavaraa:

  1. Norton Commando
  2. Uusi kajakki (kevyt)
  3. Jonkunlainen hytillinen vene/paatti jossa voi yöpyä.
  Vaikeampi keksiä tavaroita joten
  4. Lentolippu Provenceen josta jatkolentolippu Toscanaan
  5. Lentolippu Grönlantiin josta jatkolentolippu Alaskaan

  ReplyDelete