Sunday, September 2, 2012

Tervetuloa tänne!

Norjassa osoitteet eivät ole aina niin selkeitä kuin voisi olettaa. Jos Suomessa on osoitteena esimerkiksi Itsenäisyydenkatu 5, se löytyy siitä kolmosen ja seiskan välistä ja on kadun kolmas talo. Tai Tampereentie 350 on 3,5 kilometriä tien alkupisteestä. Täällä Kystgate 3:n sisäänkäynti saattaa olla sillä viereisellä kadulla tai katu risteää ja on molempiin suuntiin saman niminen. Kylttiä ei tietenkään välttämättä ole. Tai niinkun tänään etsimme erästä paikkaa (ikäänkuin paikallinen seurojentalo tms.) jonka osoite oli netissä tyyliin "Pispala, 33250 Tampere" Alue oli tietenkin hieman Pispalaa pienempi, ja ajattelimme lähempää löytyvän tienvarresta kyltin. Kylttiä ei ollut ja mikäli en olisi netistä nähnyt kuvaa talosta, olisi ollut ihan toivotonta löytää perille. Talon kyljessäkään ei ollut nimeä, ainoastaan ovessa pieni A4-kokoinen lappu.

Kyseisessä paikassa oli tarkoitus olla paikallisen jousiammuntakerhon harjoitukset, joihin T halusi käydä tutustumassa. T:llä on kova kuume ostaa itselleen oma jousi ja aloittaa uusi harrastus. Kuitenkin, paikalla aikamme odoteltuamme aloimme ymmärtämään ettei paikalle tule ketään. Netistä löytyikin siinä vaiheessa tieto, että harjoitukset ovat poikkeuksellisesti ulkoradalla. Vika oli vain siinä että tuon ulkoradan sijaintia ei oltu mainittu missään. Että tervetuloa vain uudet jäsenet...

Tänään käytiin katsomassa täällä kovasti mainostettu elokuva "Kon-Tiki". Täytyy sanoa etteivät turhaan ole mainostaneet, vaikkei tuo ehkä ihan omaan TOP-kymppiin yltänytkään. Mielenkiintoinen kaikesta huolimatta, ja tulihan siinä hieman historian oppituntiakin samalla. (Taisi muuten olla ensimmäinen isolta kankaalta katsottu kuva jossa puhuvat norjaa.) Laho pääni vain aiheutti sen, että kotiin tultuamme huomasin tuon aiemmin hehkuttamani Alt For Norgen ensimmäisen jakson olevan jo reilusti yli puolen välin.. Onneksi oli vasta ensimmäinen, ikään kuin tutustumisjakso jossa kukaan ei vielä edes pudonnut.

2 comments:

  1. Tieto lisää tuskaa, on ikivanha norjalainen periaate. ;D Ainakin mitä tulee osoitteisiin ja opasteisiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin sen täytyy olla. Kummastuttaa vain miten nämä itse löytävät koskaan minnekään? Vai siksikö ne ovat aina myöhässä?

      Delete