Friday, January 20, 2012

Shoppailua

T halusi tänään lähteä Arendaliin shoppailemaan, lähinnä etsimään itselleen uusia farkkuja. Oli kuulemma joulun jälkeen käynyt jossain putiikissa missä oli ollut just sellaiset sopivat, mutta oli jättänyt ne ostamatta. Mentiin sitten kyseiseen putiikkiin jossa myyjäneiti tuli kysymään notta tahdommeko palvelua ja/tai kahvia. Minähän yleensä vastaan tuohon kahvikysymykseen täällä kysymyksellä: Onko teillä maitoa? (Hyvin harva norski juo kahvinsa maidolla, KAIKKI juovat täällä mustana. Ainakin juhlissa joissa olen vieraillut on joutunut erikseen pyytämään kahvimaidon, ts. rippijuhlat, häät, ristiäiset.) Kysymykseeni myyjä kuitenkin vastasi itse kysymyksellä "Oletko Suomesta?", kysymys lausuttuna hoonolla soomella. Ilmeeni oli varmaankin sellainen piilokamerailme, näillä seuduilla kun ei kovin montaa suomea puhuvaa ole tullut vastaan. Tai siis on tullut kaikki yksi. Myyjä kertoi sitten äidillään olevat suomalaiset sukujuuret, ja pahoitteli unohtaneensa kielestä paljon. Sanoi että mummonsa oli ainoa joka hänelle puhui suomea.

T ei löytänyt farkkuja, mutta minä sain mukavan juttutuokion tuon melkein suomalaisen kanssa. Harmi että kyseessä oli pelkästään miehille vaatteita myyvä liike, muuten varmaan asioisin tuolla useammin. Löysin jokatapauksessa alennusmyynnistä itselleni uudet kengät, joten meikäläisen kannalta kauppareissu oli suorastaan loistava :)


Kotiin päästyämme olinkin kovin onnekkaassa asemassa, T nimittäin alkoi kokkailemaan ja minä saatoin istahtaa sohvalle surfailemaan kera viinilasin. Siinä toisella silmällä tv:tä tuijottaessa alkoi oikeasti ottaa päähän tämän puoliksi kalustetun vuokra-asunnon tv-taso. Se kun ei ole pelkästään ruma, vaan myös epäkäytännöllinen. Dvd-soitin ei mahdu hyllyyn joten se tönöttää lattialla. Siivotessa suorastaan riemastuttavaa.. 

Meninpä sitten paikalliseen huuto.nettiin eli osoitteeseen finn.no katselemaan josko jotakin löytyisi. Ja löytyihän sieltä! Jo Tromssassa ollessamme suunnittelimme tämän ja tämän ostamista, mutta jäi ostamatta kun oli Haaparannalta Tromssaan matkatessa niin täysi auto. Soitin myyjälle, ja huomenna käymme hakemassa kalusteet uuteen kotiin, ja vain murto-osalla uusien hinnasta! Myyjä vakuutti niiden olevan uuden veroiset, ilman naarmuja tms. Nämä päätyvät luonnollisesti myös kotiin Tromssaan siinä vaiheessa kun sinne palaamme. Ostettavaksi jää vain toinen vastaava seinähylly, mies kun on kohtalaisen pöheli ostelemaan dvd-levyjä :)

1 comment:

  1. Meillä on myös Bestå-sarjaa yhtä sun toista. Ja lisää luultavasti tulee ainakin työhuoneeseen.

    Kivat noi kengät. Tää osti myös kunnon pakkaskengät, kun jalat uhkas palella pakkasilla. Nyt on kunnon turkisvuori. :-)

    ReplyDelete