Sunday, November 16, 2014

Kva er kvarg?

Norjalaisia ihmetyttämään on kauppojen hyllyille tullut aivan uusi tuote - kvarg. Kukaan tuntemistani paikallisista alkuasukkaista ei ole tuntenut saatikka maistanut tuotetta, ja TV:ssä pyörivä mainos herättää hämmästystä. Useissa eri mainoksissa mies pyörii ympäriinsä kysellen: Mikä on kvarg? Löytyykö täältä kvarg?

Itse riensin kauppaan ostamaan purkillisen kvargia perjantaina, ja käytin sen eilen tehdessäni jälkiruokaa. Meillä vieraillut pariskunta hämmästyi kuullessaan mitä jälkiruoka sisälsi, ja uskaltautui maistamaan vasta kun T oli koemaistanut ja antanut jälkkärille hyväksynnän. Olivat kuulemma kotona mainoksen äärellä miettineet että mitäköhän kvarg mahtaa olla.

No mitä se kvarg sitten on?
Rahkaa.

(Rahkapiirakan ohje täältä. Ohjeessa tosin turhan pitkä paistoaikaa, onnistuin itse käräyttämään reunat noin 25 min kohdalla..)


4 comments:

 1. Rahka taitaa olla norjalaiseen makuun ihan liian hapanta eikä edes kermaisen rasvaista. Toivottavasti pysyy silti kaupan valikoimissa. Löysin sitä jo kerran laupasta, mutta jäi ostamatta viimeisen myyntipäivän takia. Ehkä ei ollut mennyt kaupaksi, outo tuote.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaikka tv:ssä pyörivä mainos on mielestäni hauska, ei uuden tuotteen lanseeraus ole ehkä aivan onnistunut. En ole mistään sattumalta nähnyt esim. jälkiruokareseptejä joissa olisi mainostettu rahkaa. Miksi norskit sitä ostaisivat jolleivat tiedä mitä sillä tekisi...

   Delete
 2. JEE RAHKAA! Mun tekiki just mieli rahkapiirakkaa! Kiitos :)

  ReplyDelete
 3. Miitta:
  Minä olen kyllä syönyt rahkaa (Kesam) jo vuosia ja monesti se on lopussa kaupoista, eli kyllä sitä joku muukin ostaa.
  Paljon parempaa kuin suomalainen kuivastilohkeiva.

  ReplyDelete