Saturday, November 15, 2014

Valaskala

Valaat ovat tulleet Tromssaan. Joka vuosi ne tulevat sillien perässä Tromssan kupeessa olevan Kvaløyan (Valassaaren) vuonoihin herkuttelemaan. Tänä vuonna niitä on ollut uskomattoman paljon, tutkijat ovat laskeneet niitä olevan noin pari sataa. (!)
Kävin niitä viime viikonloppuna katselemassa, tosin vain rannalta käsin. Miekkavalaita näkyi paljon, ryhävalaat pysyttelivät kauempana joten niistä näkyi melkein pelkästään vesisuihkut. Valokuvat eivät onnistuneet, mutta toiset ovat olleet onnekkaampia. Veneistä otettuja kuvia ja videoita voitte ihailla mm. täältä ja täältä.

Valoisa aika lyhenee lyhenemistään. Tänään aurinko näkyy hieman yli neljä tuntia, ja alle kahden viikon päästä se ei nouse lainkaan - ennen tammikuun puolta väliä.. :( Päivän valosta on siis nautittava kun vielä voi. Arkipäivinä se ei enää töiden takia onnistu, joten siihen pitää keskittyä viikonloppuna. Näinä kahtena viimeisenä.

Sain viime viikolla vihdoin valmiiksi ensimmäisen virkkausprojektini. Viime virkkauskerrasta olikin kulunut kolmisenkymmentä vuotta, joten apua piti hakea netistä. Onneksi YouTubesta löytyy kaikkea mahdollista, myös virkkausvideoita. Seuraava haaste oli ymmärtää norjalaista virkkausohjetta, mutta koska työkaverilta saamassani ohjeessa oli kuvat mukana ei siitä syntynyt sen suurempaa ongelmaa. Elämäni ensimmäinen (oikea) virkkuutyö oli siis kolmiohuivi (shaali?). Tyyli on ehkä hieman minua nuoremmille tarkoitettu, mutta minusta malli oli aika makee :) Vai mitä sanotte? :)(Vielä huomautus otsikkoon viitaten: Kyllä minä tiedän ettei valas ole kala..)1 comment:

  1. Siitähän tuli hieno ei kun virkkaamaan lisää.

    ReplyDelete