Sunday, August 29, 2010

Töitä, töitä ja vähän töitäkin

Kiirettä taas pitää niin ettei ole joutanut kirjoittelemaan hetkeen. Pihalla alkaa näyttää kohtalaisen hyvältä, pihakivien alle on jo valettu osaksi betoni ja huomenna valetaan loput jos sää sallii. Muuten ollaankin oltu ihan metsässä.. Eli T sahaa puita ja mä teen traktorin kärryyn kuormaa. Alas tuolta rinteiltä on tuotu jotain kymmenisen kuormaa, ja jossain vaiheessa niistä pitäis sitten tehdä klapeja. On muuten hiukkasen hikistä hommaa, kun ei oo tanner ihan niinkun Pohjanmaalla :) Kun nyt jäis sitten läskitkin sinne rinteisiin.

Perjantaina kävin ekaa kertaa ihan ansiotyössä. Tässä lähellä on kalatehdas jossa pojjaat pistää fisuja vähän pienempään siivuun, pakkaavat ja kuskaavat kauppoihin. Viikon lopussa paikat pitää sitten desinfioida, lattioita ja seiniä myöten. Keskiviikkona kävin kysymässä josko ne tartteis apuja, ja siellähän mä sitten olin painepesurilla putsaamassa niiden jälkiä kun viikon työt oli ohi. Ei mitään järin kummosta hommaa, mutta saa siitä rahaa siitäkin. Nyt on kuiteskin jalka oven välissä, jos ne vaikka tarttee apuja pakkaushommiin tai johonkin muuhun. Ainut mikä vähän tökki, oli että omistaja sano ennen hommien alkua, että josko voisit pesasta nuo yläkerran konttorin lattiat. En kait mä voinu muuta kun pestä, eka työpäivä ja kaikkee. Ja niinkun mä olin vannonut, että siivoushommia tai muksujen kaitsemista en täällä ala tekeen.. Kai mä oon seuraavaks töissä lastentarhassa.

Eilen käytiin kaupungissa ja ostettiin vihdoin terassikalusteet. Kyllä nyt kelpaa istuskella terrellä kun on kunnon mööpelit. T vaan meinas, että pöytä pitää joteskin pultata kiinni ettei tuuli vie. Mä vähän ihmettelin, että kun se on lasipöytä eikä mikään ihan kevyt kuitenkaan. Sain sitten valistusta, etten mä oo vielä nähnyt miten täällä tuulee sillon kun tuulee. En välttämättä kyllä haluakaan nähdä, mutta saattaapi syksyn tullen joutua kokemaan senkin.

Saapi muuten näitä tekstejä kommentoidakin että mä tiedän että joku käy näitä lukemassa. Ei tää mikään päiväkirja ole, eli en mä viitsi ihan vaan omaksi huvikseni näitä tänne naputella. :)

10 comments:

 1. Kyllähän näitä tulee lueskeltua ja joka päivä käyn jopa kurkkimassa jos jotain uutta olisit kirjotellu. :)

  ReplyDelete
 2. Jep, minä myös katselen päivittäin. Ilmeisesti teille on vieraita tulossa? FB:sta vaan päättelin...

  ReplyDelete
 3. Joo, tarkkaan tätä seurataan eKarjalassakin! Olen ajatellut, että sinne on jo kotiuduttu "liiankin" hyvin, kun ei uusia kuulumisia ole ilmestynyt...

  ReplyDelete
 4. Vai fisutehtaassa! Hienoa, että sait hommia. Niin sitä pitää *tapu tapu*. -mari

  ReplyDelete
 5. Kyllä luetaan mut kun ei joka kerta viitsi kommentoida kun keskenään! Pistä H toppatakki päälles siel terassilla voi todellakin tuuuulllllaaaa!!!

  ReplyDelete
 6. Kyllä täällä käydään katselemassa mitä teille kuuluu. Melkein joka päivä! :) Hienoa että jaksat kirjoitella.

  ReplyDelete
 7. Kato, käskemällä kommentoidaan! :-D Kerran viikkoonko nyt sitten käyt siellä fisulassa?

  ReplyDelete
 8. Kyllä teidän terassi on hyvillä perustuksilla ;).
  Tokihan tätä luetaan.
  Kuvia terrestä ja kalusteista....?

  ReplyDelete
 9. Heippa! Olen yrittänyt tutustua mahdollisuuksiin lähteä Norjaan töihin kalatehtaalle ja surffaillessani netissä päädyin sattumalta tähän blogisi postaukseen. Osaisitko antaa jotain yhteystietoja esim. kyseisen tehtaan osalta jolla itse olet työskennellyt tämän postauksen mukaan 4 vuotta sitten. Haetaanko/otetaanko töihin minkälaisin valmiuksin? Onko töitä "helppo" saada?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heips, Itsehän satuin kyseiseen puljuun pääsemään koska siippa tunsi omistajan.. En tiedä miten muuten olisi onnistunut, täällä kun nuo suhteet työnhaussa on aika käytettyjä. Eli niitä tuttuja ja tutuntuttuja palkataan ennemmin kuin ventovieraita. Mutta voithan sä kysäistä, se ei mikään suurensuuri paikka ollut mutta kalaa kuitenkin. Löytynee netistä nimellä Karls Fisk og skalldyr. Norjaa olisi aika hyvä osata.. :)

   Delete