Sunday, September 5, 2010

Paskaa keliä

Täällä on taas muutaman viime päivän tullut vettä vaakasuoraan. Tarkoitus on ollut jatkaa pihahommia, mutta ei tonne oikein viitsi mennä tönöttämään, tulee pian kipeeksi.. Samasta syystä en oo ottanu valokuviakaan pihalta (joita jo pyydettiinkin), kun ei siellä nyt huvita zoomailla. Toissapäivänä kun oli vähän kirkkaampi keli hetken aikaa, niin T huomas lähihuipuilla uutta lunta. Siinä vaiheessa kun ajattelin ottaa kuvia niistä niin eihän niitä enää näkynyt, pilvet oli tulleet sen verran alas. Talvi kait se on tulossa, ei sille mitään mahda.

Perjantaina käväisin taas ansiotöissä, ja tällä kertaa putsailin paikat ihan keskenäni. 7 ja puoli tuntia siihen kului, mutta pakkailin välissä vähän katkarapuja kun pyydettiin. Ei se mitään unelmahommaa kyllä ole, mutta katsotaan nyt jos sieltä tosiaan tippuis enemmän duunia kun pelkkää siivousta. Jossain vaiheessa kait sitä pitää saada enemmän tunteja, joko tuolta nykyisestä paikasta tai jostain muualta. On kai se kuitenkin plussaa kun on ensin tehnyt edes jotain..

Kielen opiskelua olen yrittänyt hieman jatkaa, oppikirja on iltalukemisena. Meinaa vaan välillä mennä hermot, kun näiden ääntämissäännöissä ei ole mitään järkeä. Kun yleensähän u äännetään y, paitsi ei kuitenkaan kaikissa sanoissa. Ja y on yleensä sellainen y:n ja i:n välimuoto, paitsi ihan satunnaisesti se saattaa olla ö. Siitähän ei sitten erkkikään ota selvää että koska se on mikäkin kun siihenhän ei tietenkään ole mitään yhtenäistä sääntöä. Sukuja mä en vielä edes yritä opetella, näillä mokomilla kun niitä on kolme. Jos nyt ensin vähän oppis puhumaan, niin eiköhän sitä sitten jossain vaiheessa sitä kielioppiakin voi reenata vähän enemmän.

Ostettiin kevättä varten kukkasipuleita, tulppaneja, narsisseja ja sit jotain pieniä sinisiä joiden paketissa lukee "muscari". Suomeksi vissiin helmililja tai jotain sinnepäin. Nyt vaan pitäis saada tuo loppu piha siihen kuntoon että ne voi lykätä maahan. Kun juurikin siinä kohdassa minne ajattelin kukkapenkin väsätä, on tällä hetkellä kuution kasa multaa. Eikä sitä tietenkään voi siitä mihinkään tasata ennenkun viimenen pätkä muurista on kasassa. Toivotaan nyt että saadaan se tehtyä ennen lumia. Sitten voidaan keväällä vertailla että kenellä puskee tulppaanit viimeisenä ylös...

Edelliseen tekstiin tuli sitten kerrankin kommentteja. Kyllä se siittä, kun vähän potkii. :)

1 comment:

  1. Nyt kuulostaa siltä, että meinaat todella olla keväällä niitä sipuleita kyttäämässä! :-) Hienoa!!!

    ReplyDelete