Sunday, November 28, 2010

Joulun odotusta

Sähköpostiin oli ilmestynyt pitkä lista kysymyksiä kuulumisista, ja ajattelin kirjoitella niihin vastaukset tänne. Valtaosa kysymyksistä kun koski jotain täällä jo aiemmin mainitsemaani.

Eli häät oli ja meni, morsian oli kaunis ja sulhanen komea. Kekkereissä oli kovasti ystävien esittämiä ohjelmanumeroita, liittyen tietysti parin yhteiseen historiaan ja nuoruuteen. Morsian esimerkiksi pääsi tanssimaan kansantansseja kun oli niitä joskus nuoruudessaan harrastanut. Hienosti monot nousi vaikkei ymmärtääkseni ole hetkeen ollut porukassa mukana. Ei kai niitä kuvioita sitten kovin kelposti unohda.


Tavoistani poiketen päätin laittaa tänne yhden kuvan hääparista, kun sopivasti sattui löytymään yksi josta ei mahda henkilöitä tunnistaa. Tuo on näppäisty häätanssin aikana, ja kieltämättä hieman kummitusmainen tunnelma.. :)

Kakkupaljoudesta olen maininnut jo aiemmin, ja näissä pirskeissä kakkuja oli yhdeksän erilaista. Suurin ja kaunein tietysti oli itse hääkakku upeine marsipaaniruusuineen ja hääkuvineen, ja sitten oli näitä pienempiä useampi. Kyllä upposi.

Äkkilähtökin löytyi, ja Kanarialle ollaan menossa. Hinta oli halpa, kaksi viikkoa ja vajaa 300 euroa per naama. Majapaikasta ei tosin ole tietoa, ainoastaan tiedetään se, että se on huoneisto. Ei siis hotellihuone. Päätettiin varata tuollainen "kalliimpi", kun meidän tietääksemme Las Palmasissa ei juurikaan noita apartementteja ole. Toiveena on päästä saaren eteläosaan, Puerto Ricossa on sukelluskeskus jonka matkassa olisi tarkoitus tehdä jokunen reissu pohjalle.
Prätkä tai kaksikin ajateltiin vuokrata pariksi päiväksi, ettei ajotuntuma häviä ihan kokonaan talven aikana. Täällä kun se mokoma on niin peevelin pitkä. Tietty varataan muutama päivä ihan vaan lepäämiseen (lue: laiskotteluun) ja toivotaan että kelit suosii. Mä NIIN odotan että pääsen altaalle grillaamaan läskejäni.
Kotona ollaan vasta joulun jälkeen, eli tämä on mun eka joulu poissa tutuista maisemista.

Oksennustaudin onnistuin onneksi välttämään, parina päivänä oli maha hieman kipeä mutta se jäi onneksi siihen. Ihmettelen kyllä kovasti, muhun yleensä nuo kaikki kiertolaiset jossain vaiheessa tarttuu, varsinkin jos ne myllää samassa taloudessa. Ja vielä kahdesti! Taidan olla melkoinen teräspakki nykyään :)

Seuraavalla Suomi-turneella pitäisi käydä ex-työmaalla palauttamassa avaimet. Lopputili astuu voimaan heti kun olen vuorotteluvapaani jälkeen kuluttanut jäljellä olevat lomapäivät. Sitten voinkin käydä ilmoittautumassa työkkäriin ja kertoa siellä että lähdenpä tästä Norjaan työnhakuun. Muutaman kuukauden pitäisi onnistua saamaan ansiosidonnaista Suomesta tänne mikäli niitä töitä ei heti löydy. Toivottavasti löytyisi.

Koko Norja on ollut ihan ihmeissään viimeisimpien päivien pakkasten takia. Täällä oli pahimmillaan peräti 12 astetta miinuksen puolella, ja lehdet hehkuttaa huippupakkasista. No okei, tuuleehan täällä usein mikä lisää pakkasen purevuutta, mutta silti. Eihän -12 ole vielä mitään! Toisaalta jos kylän pakkasennätys ikinä on -18 niin eihän siihen ole enää kun kuusi astetta matkaa. Tällä hetkellä mennään huomattavasti leudommassa -6 asteen lämpötilassa. (Ja T valittaa koko ajan miten kylmä on..)

4 comments:

 1. Täälläkin on kylmä. Mittari näyttää nyt yli -17. Hrr.. Ja kylmempää viel luvassa.
  T:lle terveisiä!

  ReplyDelete
 2. Väärä saari!!! Olishan ollut hauska nähdä Kanarialla :-D

  ReplyDelete
 3. täällä tänä aamuna -19 pakkasta.Harri aloittelee keittiön katto remonttia,koko huusholli sekasin.

  ReplyDelete
 4. Hups... eipä oo kumpikaan moneen päivään käyny tällä sivulla. Tänään tääl n. -3. Mukavaa reissua!!!

  ReplyDelete