Wednesday, November 17, 2010

Karhunpoika sairastaa

Viikonloppuna meillä oli T:n nuorempi poika käymässä, ja alkoi sitten lauantai-iltana mahatauteilemaan. Ainahan se on ikävä tauti, ja tähän liittyi vielä kovat vatsakivut kaupan päälle. Ikävyyttä meikäläisen suuntaan lisäsi se, että ekat pulautukset osuivat makkarin lattialle ja T on kuulemma niin herkkävatsainen ettei niitä kykene siivoamaan lisäämättä siivouksen tarvetta. Arvannette miten siinä kävi.. Maanantaina yökkäili T itse, ja mä olen täällä odotellut koska se iskee muhun. Paria vatsanväännettä isompaa ei ole vielä ollut, ja mun tuurillani se osuu lauantaille jolloin on ne T:n veljen häät. Häälahjaksi muuten viedään Pentikin poro, jonka ystävälliset vieraat toi muutama viikko sitten.

Täällä on noissa juhlissa näköjään tapana pitää jälkiruokapöytä notkuvana, ja lähisukulaiset auttavat leipomalla kakkuja. Lupauduinpa sitten minäkin leipasemaan jonkun kakuntapaisen kun pyydettiin. Vielä ei ole mitään hajua mitä sinne veisi, perinteistä kermakakkua tuskin, niitä sinne taitaa olla tulossa muutenkin. Onneksi on vielä pari päivää aikaa miettiä.

Muuten tänne ei taida kuulua mitään uutta, pimeys lisääntuu päivä päivältä, ja kuulemma tämän kuun aikana päivänvalo häipyy kokonaan. Äkkilähtöjä ollaan katseltu netistä, mutta vielä ei olla varattu mitään. Tarkoitus olisi kuitenkin ennen joulua käydä lämmittelemässä jossain. Kanarialla vissiin on vielä lämmin, välimerellä ei niinkään. Ja sukeltamaankin voisi mennä..

2 comments:

  1. Löytyikö paikka auringosta? Täällä päädyttiin samaan ratkaisuun, tosin aikataulullisesti niin, että joulupukkia voi odottaa palmun alla!

    ReplyDelete
  2. Vielä ei olla varattu mitään, mutta kyttäys äkkilähtöihin on kova..

    ReplyDelete