Tuesday, November 2, 2010

Väärä diagnoosi

Töllötin toimii kun junan vessa. Ei siis mitään vikaa antennikytkennässä telkkarin päässä. Se vika löytyi antennipiuhasta siinä vaiheessa kun oltiin hommattu se lautasantenni ja lyöty se seinään kiinni. Pihalta taloon sisään tuleva linja joka siis päättyy olkkarin seinäpistokkeeseen on jokseenkin mykkä. Tällä hetkellä meidän antennipiuha tulee sisään keittiön ikkunan raosta, luikertelee keskeltä lattiaa olkkarin puolelle ja päättyy dekooderiin ja toimii (niinkuin jo aiemmin mainitsin) täysin moitteettomasti.. Toisin sanottuna kaikki se telkkarin raahaaminen sekä naapuriin että kylille oli täysin turhaa, kuten myös se että me ollaan oltu ilman niitä kaikkia kolmea ilmasta kanavaa kolme kuukautta. Se piuha olisi tarkoitus asentaa hieman fiksummin, mutta tässä nyt on ollut kaikkea säätämista taas sen verran ettei olla keritty. Me muuten otettiin sellainen peruspaketti, johon kuuluu vissiin 12 kanavaa mutta jostain syystä meillä näkyy kaikki leffakanavia myöten. Ei ajateltu valittaa, todettiin vaan että eiköhän ne jossain vaiheessa vaimene ne ylimääräiset. Jos yrittävät laskuttaa kaikista niin löytyy mustaa valkoisella siitä mitä me ollaan tilattu :)

Viikonloppuna kävi vieraita Suomesta (kiitos vielä kerran kyläilijöille!), joten sen varmaankin ymmärtää ettei siinä joutanut minkään telkkarin kanssa tuhraamaan. Piti kieltämättä hieman läträtä alkomahoolin kanssa, ja sunnuntai-iltana kämppä näytti siltä että kivaa oli. Niinkun olikin.

Huomenna pitäis ajella kaupungille ekaan suomalaistapaamiseen. Saapa nähdä onko siellä monta immeistä paikalla. Toivottavasti sieltä saa vähän paremmin apuja verkottumiseen, jos vaikka työpaikkakin läytyisi jossain vaiheessa.

Soitin tänään pomolleni Suomeen uhkailupuhelun. Uhkaus oli jokseenkin suora, eikä se jäänytkään pomolle epäselväksi; jos et anna potkuja niin otan loparit. Pomo lupasi selvittää antaako firman politiikka myöten heittää meikäläisen pihalle ja mikäli ei anna niin sitten tulee karenssi työttömyyskorvaukseen. Aika näyttää. Olin jossain vaiheessa lukevinani että suomalainen voi olla norjassa työnhakijana 3 kuukautta suomalaisella työttömyyskorvauksella, ja eiköhän sitä siinä vaiheessa ole jo töitä löytänyt jos oikein tosissaan yrittää. Tähän asti kun en ole vielä paikallisessa työkkärissä (tietenkään) käynyt kun en kerran ole työtönkään.

Täällä oli eilen taas myrsky, varmaksi en osaa sanoa mutta arvioisin tuulen voimakkuudeksi lähelle 30 m/s. Myrsky mm. rikkoi naapurista sellaisen pihan tuulensuojaksi rakennetun lautaseinän. Tai puolet siitä oli päreinä ja toinen puoli nurin kun oli menneet tukipuut poikki.. Meille ei tullut juurikaan vahinkoa, ainoastaan se vielä seinässä kiinni oleva vanha antenni oli aamulla hauskasti mutkalla. Enemmän ihmetytti kämpän ikkunoiden kohtalo. Mähän olen jo kertonut että kunnon tuulella tuolta mereltä lentää ikkunoihin suolaa. Jotenkin voisi kuvitella että tuollaisen päivän kestävän myräkän jälkeen jolloin tuulee koko ajan samasta suunnasta, olisi tietenkin ne tuulen puolen ikkunat suolassa. Mutta kun ei. Ne oli juuri ne ainoat puhtaahkot, ja kaikki muut melkein kun muurattu umpeen valkoisella töhkällä. Kaippa niitä pitäisi jollain jossain vaiheessa yrittää lääppiä puhtaaksi. Tosin sillä ei ole kohta väliä että näkeekö niistä läpi vai ei kun ulkona on säkkipimeä 24h vuorokaudesta... Vielä ei ole, mutta tämän kuun aikana kuulemma pimenee.

Taidanpas alkaa etsimään äkkilähtöjä jonnekin lämpöiseen ja valoisaan paikkaan..

1 comment:

  1. Mukavan virikkeelliseltä kuulostaa toi teidän elämä siellä vuorten välissä sen vuonon rannalla. Joko ne muuten alkaa kyllästyttää? T:ee kyllä väitti, ettei sitäkään vielä...
    Täällä pitäis aloittaa ensi kesän rätkäretken suunnittelu jonnekin täältä etelän suuntaan. Ja eihän sitä tiedä jos vaikka lisäks tehtäis mutka sinne kalaan, kun viimeeksi ei ehditty.
    Mukavaa kaamoksen odotusta teille ja anna niiden ikkunoiden olla ;)

    ReplyDelete