Tuesday, August 2, 2011

Uusi koti

Tältä se nyt sitten näyttää, meidän tuleva koti siellä etelässä.


Varmistui eilen, ja järkälemäinen taakka tipahti hartioilta.. Nyt on paikka minne muuttaa. :) Talo on vanha hirsitalo, jonka vuokra on käsittämättömän halpa jopa suomalaisessa mittakaavassa. Eristys yläkerrassa ei kuulemma ole kovin hyvä, yksinkertaiset ikkunat käsittääkseni. Talossa on kuitenkin takka/uuni jota voi lämmittää puilla, eli ei tarvitse sähköllä hehkuttaa koko (lyhyttä!) talvea. Vuokrataan kalustettuna, joten kovinkaan paljon ei tarvitse raahata mukana. Oma puutarha, kaksi makuuhuonetta (saa tulla kylään, pikkumakkariin ei kylläkään kovin suurta seuruetta saa tungettua), tietysti keittiö, olohuone ja ruokailuhuone. Keittiö on sen verran pieni ettei sinne mahdu pöytää mutta viereiseen ruokailutilaan kylläkin. Sijainti on käytännössä keskustassa, ytimeen on googlemapsin mukaan alle puoli kilsaa. Jiihaa!

Ressi helpotti siis kummasti, pakata ei tarvitse käytännössä kun vaatteet ja keittiötarvikkeet, ja täällä siirtelen syrjään loput omat kamat mikäli tämä päätetään laittaa vuokralle. Välttämättä ei laiteta, joten pakkauksen tarve pienenee entisestään. Nyt voi siis huoletta viettää kesälomaviikon, pakata hieman kamoja mopon selkään ja suunnata kokoontumisajoihin Suomeen. Ja ei, me ei keritä kyläilemään missään joten turha kysellä. Ajetaan vain yhdellä yöpymisellä hieman etelämmäksi, rentoudutaan saunan, hyvän seuran ja oluen parissa muutama päivä ja sen jälkeen körötellään takaisin. Kun sitten taas työt kutsuu.

Kotona on edelleen töitä rästissä, mitä pitää tehdä ennenkun muutetaan. Talon maalausurakkaa pienensin sen verran että päätin maalata vain ikkunalistat. Niistä kun oli osa sen verran huonona että ne oli vähintään pakko maalata. Värin vaihto muuten paransi talon ulkonäköä aivan järisyttävä paljon! Kaikkia ei ole vielä maalattu, kun meikäläisen lievähkö korkean paikan kammo tuppasi esiin. Kunnon telineille nousen kyllä, mutta keikkuville tikapuille en lähde maaliämpärin kanssa kipuamaan. Siis yli parin metrin korkeuteen. Sitä mokomaa keltaista väriä on tietysti myös räystäslaudoissa, eli parhaimmillaan jossain kuudessa metrissä. Ei kiitos, siis... Mutta mulle luvattiin telineet joten reissun jälkeen pääsee maalaamaan loputkin. Ennen-jälkeen kuvia voin laittaa sitten kun kaikki listat on maalattu, tällä hetkellä saamme nauttia ihanasta nelivärisestä talosta :) (Onneksi sitä ei näe täältä sisältä, vassokuu vaan naapurit)

4 comments:

 1. Hienoo! Hyviä ajeluilmoja teille molemmille. Terkut Tallinnan reissulta!

  ReplyDelete
 2. Heips! Hienon näkönen talo, eli onnittelut "uudesta" kämpästä. Olis tosi hienoa päästä sinne käymään... pitää varmaan vaan aloittaa suunnittelusta ja katsoa miten käy ;)
  -jenni-

  ReplyDelete
 3. Vau mikä talo! Varmasti helpottunut olo. Onko hyvät säilytystilat pyörille? Harmi kun satoi viikonloppuna vettä. Olin nimittäin suunnitellut tulevani moikkaamaan sua kotaseen.

  ReplyDelete