Monday, June 15, 2015

Turistipaatti

Taas on palattu viikonlopun jälkeen arkeen, aamun aikaisella koneella Osloon muutamaksi päiväksi. Viikonlopun sateisesta Tromssasta aurinkoiseen pääkaupunkiin. Tromssassa on satanut viimeiset pari viikkoa lähes tauotta. Puutarhaa en ole saanut kesäkuntoon, kukkia ei ole istutettu purkkeihin eikä edes jo reilusti kasvanutta nurmikkoa ole ajettu. Lämpötila nousee vaivoin plussan puolelle (tosin esimerkiksi torstai-iltana meillä näytti -0,3 celsiusta..), ja kaikesta tästä pääsevät nauttimaan itsensä kipeäksi maksaneet risteilyturistit. :)

Norjan ylpeys Hurtigruten saa nimittäin seurakseen kesäisin muitakin risteilijöitä jotka seilaavat Norjan rannikkoa pysähdellen kaupunkeihin turistikierroksia varten. Nämä kelluvat hotellit pysähtyvät muutamaksi tunniksi ja turistit kuskataan linja-autoilla paikallisiin nähtävyyksiin, eivätkä kaupungilla kesäisin kamerat kaulassa maleksivat turistilaumat ole harvinaisuus. Tänä sesonkina Tromssassa pysähtyy kaiken kaikkiaan 95 risteilijää joissa odotetaan olevan lähes 120 000 matkustajaa, suurimpana Panaman lipun alla seilaava jättimäinen Splendida (kuvassa). Toivottavasti edes osa matkustajista näkee kaupungin auringonpaisteessa.

Turistiraukat
Aurinkoisen Oslon suunnalla oleva asuntoni sijaitsee rakennustyömaalla. Työmatkaani noin puolella kilometrillä pidentävät kahden kerrostalon rakennustöiden pitäisi olla loppusuoralla syystalvella ja talojen rakennuksen takia siirtyvä pyörätie pitäisi aueta liikenteelle elokuussa. Näistä asioista selvää ottaessani ei minulla ollut hajuakaan että myös asuintaloni toisella puolella alkaa ryminä.. Vanhan toimistokolossin purku alkoi viime viikolla ja tilalle tulee kuulemma viisi (!) kerrostaloa. Saapa nähdä työskentelenkö täällä niin pitkään että näen nuo talot valmiina..

Purkuhommia

No comments:

Post a Comment