Sunday, September 12, 2010

Melkein ruska

Jopas alkaa täälläkin vähitellen koivut kellastumaan, tosin vähemmässä määrin toistaiseksi. Kelit on olleet ihan kohtalaiset, ja pihalla on tullut huhkittua oikeastaan joka päivä. Pihan muodonmuutos alkaa olla jo hieman näkyvillä, vaikka paljon on vielä hommia edessä. Seuraavassa kuvassa näkyy meidän tulevan pihakivetyksen pohja, johon on jo vähän muka mallailtu kiviäkin.



Ja jottei liian helpoksi kävis niin ajateltiin vähän petrata tota meidän pihatietäkin, eli siihen olis tarkoitus tulla jokunen kuorma murskattua asfalttia joka sitten täryytellään kovaksi. Nyt on pohjatyöt menossa, niinkun näkyy. Toisin sanottuna nyt ei pihaan mopolla ajetakaan, niinkun ei oikeestaan oo ajettu koko kesänä..



T nukkui yks päivä vähän myöhään, ja mulla kävi aika pitkäksi. Muutakaan en keksiny, niin menin kaatamaan lipputangon :) Se siis oli yli 60 vee sitten pystytetty, ja oikeastaan siitä ei ollut enää kun nysä jäljellä. Mikä lie syysmyrsky oli katkassut. Jokatapauksessa se ei ollut mikään pihan komistus, joten ajattelin hankkiutua siitä eroon. Jonkun tunnin betoniperustuksia lapiolla kaivoin esiin, saattoipa tuota päästä muutama kirosanakin siinä taistelun tiimellyksessä. Kiviä on muuten tuolla nurmikon alla ihan kaks. No, isäntä kuitenkin kun heräs, näki mitä mä touhuan ja haki traktorin ja kuopas sen pirun lipputangon kauhalla ja vei pois. Tilalle toi kasan multaa. Noin viidessä minuutissa.



Mä söin tänään ekat viinimarjat omasta pensaasta. Ne alkaa vihdoin kypsymään! Vielä suurin osa on raakoja, mutta muutama kypsäkin sieltä ylimmiltä oksilta löyty. Mansikkapellostakin kävin nappaamassa pari mansikkaa, vaikkei meillä sellaista itsellä olekaan :) Kylläkin ihan luvalla, olisin kuulemma saanut mennä oikein kipon kanssa mutta ei oikein huvittanut kun oli koko päivän teutaroinut pihalla.



Aamulla oli taas ihan hillitön sumu, heräsin aamusta kun laivat ulvotti sumutorvea. Ei ihan heti mennyt jakeluun että mikä raikaa ennenkun vilkaisin pihalle. Kummasti se päivää kohti kirkaistui, ainoastaan kauempana olevat vuoret näytti olevan edelleen sumussa. (Asuukohan siellä gorilloja?)

3 comments:

  1. Aika paljon on teidän piha muuttunut! Tuli taas ihania muistoja kyläreissusta. Vieläkin vihreä kateudesta... :) Tänne on kanssa tullut syksy ja vesisateet. Pyöräkausi alkaa olla pian ohi. :(

    ReplyDelete
  2. Hienolta näyttää! Toivottavasti viikon päästä on ruska komeimmillaan! :-)

    ReplyDelete
  3. Asialliset pohjat laattojen alla - hyvä Henna! Aika isoa mylläkkää menossa. - mari

    ReplyDelete