Sunday, September 19, 2010

On ilmoja pidellyt

Täällä on paistanut melkein koko viikon aurinko, joten sanomattakin on selvää että ulkona on taas taisteltu keskeneräisten projektien kanssa. Kuviakin olen ottanut vinon pinon, alla terassiprojektiin osallistuneiden pyynnöstä kuva uusista terrekalusteista. Taustalla häämöttää peiton alla oleva kotikrematorio, tämän kesän ostoksia sekin.Eilen istutettiin rivi metsästä noukittuja pihjajia (pihlajoita?) riviin tulevan aidan viereen. Pieniähän nuo tietysti ovat enkä mene vannomaan että siirto onnistui, saattavat kuivaa pystyyn. Tarkoituksena olisi hieman rajoittaa pihalle puskevaa pohjoistuulta, siis sitten joskus jos/kun kasvavat isommiksi. Vielä on kiivaiden keskustelujen aiheena se, tuleeko pihatien pohjoispuolelle kuusi- vai koivuaita. Minä olisin enemmän sen kuusen kannalla, niissä kun tuppaa olemaan alempanakin oksia. T on enemmän kallistunut koivuihin. Ei kait koivua pysty edes leikkaamaan siten että se säilyisi tuuheana ja olisi maks 2 metriä korkea, vai? Tietääkös kukaan onnistuuko kuusenalun siirto paikasta a paikkaan b kuinka helposti? Siis että ottaako se nokkiinsa jos sen kaivaa ylös ja päättää olla kasvamatta ja pudottaa neulaset?

Perjantaina takapihalta suhahti ohi kaupungissa vieraillut maailman suurin opetuskäytössä oleva purjalaiva. Pituutta vaivaiset 110 metriä. Harmi ettei ollut purjeet ylhäällä, olisi saattanut tulla kuvasta aikkas makee.Viikonlopun ajan meillä oli vieraita, T:n molemmat pojat ilahduttivat läsnäolollaan ja auttoivat niissä projekteissa. Mukavia jamppoja, taidan vaan väsyä aika nopeasti kun on enemmän elämää ympärillä. Yleensä kun me täällä vaan murjotetaan kaksistaan omassa rauhassamme.. Viikonloppun päätöksenä käytiin poikien kanssa leffassa, tuijotuksen kohteeksi valittiin George Clooneyn The American. Odotin trailerin perusteella aika paljon, tai ainakin enemmän kun sain. Leffa oli jotain Pretty Womanin ja Shakaalin väliltä, Clooneyn roolihahmo oli jokseenkin masentava. Positiivista rainassa oli Georgen tepastelu välillä ilman paitaa tai pelkässä pyyhkeessä. Finnkinon sivuilla kuvaa väitettiin thrilleriksi, mutta enpä ehkä kuitenkaan laittaisi itse sitä samaan kastiin. No, on nyt ainakin nähty Irina Björklundin paljas perse.Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Tromsø vaikenee.


(Mitään vaikene, siivoaa huomenna apinan raivolla että on systerin mukavampi tulla kylään..)

3 comments:

 1. Moi! Kuuset onnistuis parhaiten taimista. niitä myydään jossain sielläkin, kun pois ajellessa niitä oli "jätetty" sinne aukkoihin istutettaviksi. jos käytte siirtelemään, niin heti maan sulettua keväällä olis paras aika. Kannattaako sitä Irinan ahteria vaivautua katsomaan? Siitä Kloonista kun en oikein perusta. Oli muuten ihan komee teranzzi ;).
  Terkuin "Norjassa raksa duunia tehnyt" =)

  ReplyDelete
 2. Huikean hienot maisemat teillä siellä! Terkkuja lähettelee serkkusi Eija

  ReplyDelete
 3. Kuusten siirtäminen onnistuu mainiosti. Ei muuta kuin luvalliseen kuusimetsään tmv keväällä. Ostaa ei kannata kun metsässä olevat on jo valmiiksi kouliintuneet koviin olosuhteisiin :-) Alle metrisiä kuusentaimia, mahdollisimman ison juurialueen kanssa kyytiin ja istutus heti kotipihan maastoon. Päivittäinen kastelu muutaman päivän ajan. Näin on siirrot onnistuneet 100%:sti eKarjalassa ja projekti jatkuu... Teidän terassi näyttää todella hyvältä!

  ReplyDelete