Wednesday, September 29, 2010

Että sillä lailla..

On se kiva kun sovituista asioista pidetään kiinni. Ilmoitti nimittäin se asfalttisetä, ettei heillä olekaan nyt toimittaa sitä murskattua asfalttia. No mikäpäs siinä, meillä kun on pohjatyöt tehty valmiiksi eli tie kaivettu auki, ja nyt sen pitäisi olla siinä mallissa muka kevääseen. Eikä mahda keväällä olla yhtään kuravellinä, ei. Tsiisös kuinka hienoa.

Vähän parempiakin uutisia on, T:n veljestä tuli tänään isä. Piskuinen tyttö syntyi pari viikkoa etuajassa, mutta kaikki meni kuulemma hyvin. Perheen naiset ovat täällä aivan sekaisin vaikkei uusin tulokas ole edes ensimmäinen sukupolvessaan. Kaipa mekin käymme tervehtimässä kääröä kunhan kotiutuvat sairaalasta vaikka mä tiedän jo miltä se näyttää. Kaikki kapaloikäiset näyttää nimittäin mun silmissäni samanlaisilta.

Viinimarjat alkavat olla kypsiä, poimin tänään ensimmäiset litrat. Huomenna yritän tehdä niistä mehua ilman mehu-maijaa kun en sellaista omista. Myydään niitä kuulemma täälläkin, mutta ei taida olla järkeä ostaa jos on vain pari puskaa pihalla. Netistä löytyi ohjetta "vanhanajan" mehun tekoon, ja tietysti piti kysyä myös sieltä Ainoasta Oikeasta Reseptipaikasta: äidiltä. Yritän muistaa raportoida tuloksesta myöhemmin, toivottavasti mehua kuitenkin pystyy juomaan ilman vodkaakin.

Koko viikonlopun täällä satoi vettä, eikä aika oikein kulunut sisällä istuessa. Maanantaina ostin uuden palapelin, ajattelin että kuluu illat vähän mukavammin kun on tuhannen palan verran näprättävää. Kuluihan ne, tiistai-iltaan asti. Taidan ostaa seuraavaksi 5000 palan pelin.Googlen kääntäjä on muuten ihan äärettömän kätevä. Se ei taida kääntää ainuttakaan lausetta oikein suomesta norjaksi, saatika sitten toisin päin. Välillä yritän käyttää sitä apuna kun täkäläiset kaverit kinuaa facebookin statuspäivityksiä myös paikallisella kielellä, mutta ei siitä ole juurikaan apua ollut. (Sanakirja ja T on paljon kätevämmät apuvälineet.) Nuo nettikääntäjät ei oo tainneet suomen kielelle taipua koskaan, saa nähdä onnistuuko joku sellaisen joskus kehittämään.

Ai niin, saattaa jäädä se kuusiaita haaveeksi.. Meillä on pihalla yksi heikohkokuntoinen kuusi josta olen ajatellut hommautua eroon. Tänään T valotti miksi se ei oikein voi hyvin: kunnon tuulella mereltä lentää suolavettä pihalle asti (minkä olen kyllä huomannut ikkunoista), eikä kuusi taida oikein tykätä suolavesisuihkusta. Siispä jos me istutetaan kuusta koko matkalle pihatien varteen, on niistä hetken päästä puolet neulasista maassa. Ei tulisi järin tiheää aitaa, mutta ehkäpä se ratkaisisi sen pihatien päällysteongelman. :)

No comments:

Post a Comment