Saturday, July 23, 2011

Järkyttävää luettavaa

Eilen iltapäivällä huomasin netistä että Oslossa oli räjähtänyt pommi. Jonkin ajan päästä tv:ssä alettiin puhumaan lisäksi jostain ampumisista. Hieman ymmällään katselin telkkaria, ja netistä välillä kävin lukemassa mitä dagbladet.no kirjoitteli asioiden tilasta.

Kyllä ihmisellä saa heittää pahasti korvien välissä, jos pitää lähteä ammuskelemaan kakaroiden kesäleirille. Leiriläisten ikähaitaria en tiedä, mutta käsittääkseni porukkaa on ollut leirillä teini-ikäisestä vähän parinkympin paremmalle puolelle.
Nyt kun lehdistä lukee selvinneiden kertomuksia, niin tyyppi on jahdannut niitä siellä ympäri saarta. Piiloutuneet eivät ole uskaltaneet tehdä mitään muuta kun pysyä hiljaa sekä kuunnella ja/tai katsella kun kavereita lahdataan ympärillä. Juippi oli vielä pukeutunut poliisiksi ja alkanut ammuskelemaan siinä vaiheessa kun porukkaa oli alkanut kerääntyä ympärille kuulemaan mitä poliisisedällä on asiaa. Jösses.

Tromssalaisia nuoria leirillä oli 40, viiden olinpaikasta ei tällä hetkellä ole tietoa, sairaalassa on useita. Silminnäkijät kertovat että osa ammutuista putosi veteen, joten uhrien määrä saattaa vielä nousta. Tällä hetkellä yhteensä pommin ja ammuskelujen seurauksena on kuollut 91 ihmistä.

Mikäli oikein ymmärsin lehdestä lukemaani, on maksimituomio 21 vuotta vankilaa. Varmaksi en osaa sanoa onko täällä elinkautista, mutta näin olin käsittävinäni että ei ole. Saatan hyvinkin olla väärässä, mutta mikäli tuo pitää paikkansa, juippi istuu kunkin ihmisen murhasta alle kolme kuukautta.. Mun on täytynyt käsittää väärin.. Mä toivon että olen käsittänyt väärin.

Eilen kaveri pisti linkin ampujan facebook sivuille (joita ei enää näe). Kiinnostuksen kohteita en juurikaan katsonut, varsinkaan kun en ollut varma että onko ne oikeasti saman tyypin sivut. Järkyttävämpää oli katsoa mitä se oli seinälleen pistänyt; linkkejä youtuben musiikkivideoihin. Kaikki biisit joita sieltä löytyi olivat nimeltään jotain tyyliin: Sound of goodbye, Out of the sky, Fireworks... Hullu mikä hullu.

Nyt on muuten herännyt epäilys että se ei sittenkään toiminut yksin, saarella leirillä olleet ovat kertoneet nähneensä myös toisen ampujan. Tiedä sitten pitääkö paikkaansa.

Tänään on kuitenkin koko Norjassa valtakunnallinen surupäivä, joten liput ovat puolitangossa. Osloon johtavia teitä suljettiin eilen, en tiedä joko ovat aukaisseet. Rajoilla alettiin tehdä tarkastuksia, ilmeisesti kaikki maasta lähtevät on syynätty.

Ei tätä vain pysty käsittämään. Ei pysty.

No comments:

Post a Comment