Monday, July 4, 2011

Kesän rientoja

Täällä meillä on kesä, ja kesällähän kukaan ei istu tietokoneen ääressä joten päivityksiä ei ole blogiin tippunut edes sillä vauhdilla kun keväällä. Puutarha kukoistaa, tai kukoistaisi jos joku muistaisi kastella niitä istuttamiaan rehuja.. Voikukat näyttää kyllä pärjäävän ihan hyvin ilman kasteluakin.

Haastetta istutuksille lisää tämä meidän pohjoistuuli. Se kun laskee lämpötilaa toisella puolella taloa huomattavasti, eli lähes kaikki pitää survoa sille lämpimämmälle puolelle. Toisella puolella siis ei ole juurikaan mitään :)
Maahan on kuitenkin päätynyt kukkien lisäksi rivi porkkanaa, hernettä ja jokunen mansikantaimi. Saapa nähdä saadaanko satoa. Varsinkaan kun meillä on edessä muutto loppukesästä.

T sai opiskelupaikan Etelä-Norjasta, joten tässä pitää pikkuhiljaa alkaa pakkailemaan muuttolaatikoita. Uusi kotipaikka seuraavat kaksi vuotta on noin parisataa kilometriä Oslon eteläpuolella, kaupungissa nimeltä Grimstad. Tällä hetkellä on kiivas asunnon haku käynnissä, ja meikäläisen pitäisi alkaa etsimään uutta työpaikkaa.. Taas pääsee asioimaan paikallisen työkkärin kanssa (jee).

Juhannusta täällä vietettiin kauniissa, joskin hieman viileässä säässä. Paikallisethan ei vietä juhannusta kuten suomalaiset vaan "oikeana" juhannuspäivänä, joka sattui tänä vuonna torstaille, polttavat kokkoja. Mekin suomalaisen juhannusvieraan kanssa istuttiin hetki naapurin kokolla, joka siis kooltaan vastasi nuotiota.


Perjantaina valloitettiin yksi meidän lähimmistä töppyröistä, ja illalla suunnattiin kaupungin yöhön. Joka ei ole yö sanan varsinaisessa merkityksessä, kun täällä paistaa aurinko.

Lauantaina suuntasimme mökille, sillä eihän suomalainen voi juhannusta viettää ilman saunaa :) Saunan jälkeen grillailimme T:n serkun luona, ja tulihan siinä muutama olutkin otettua.


Väsymyksen iskettyä päätimme lähteä takaisin mökille, mutta matkan varrelta (n. 400 metriä) löytyikin seuraavat grillibileet! Ei muuta kun sekaan, ja väsymyskin unohtui hetkeksi. Tarjoilu oli talon puolesta, itsepalveluperiaatteella.


Seuraavana päivänä, väsymyksestä huolimatta, käytiin paistamassa makkarat T:n äidin kotipaikan pihassa. Vanhan talon paikalla on nykyään pikkuinen mökki, ja se sijaitsee T:n mökiltä hieman "ylemmäs". Paikkaan ei johda autolla ajettavaa tietä, joten taas oli kiivettävä. Paikka oli suomalaisen silmään kotoisempi, mökki on nimittäin lähes järven rannalla. Järvestä johtaa piskuinen puro mereen, josta tuli näpättyä kuvakin.

1 comment:

  1. Mukavaa ja aurinkoista kesää sinne teille!!
    Toivottaapi Jenni ja perhe

    ReplyDelete