Sunday, November 13, 2011

Peltipoliisista päivää

T lensi torstaina Tromssaan, ja jätti meikäläisen tänne ihan keskenään viettämään viikonloppua. Ihan mukava olla välillä yksikseen, kun voi tehdä ihan mitä lystää ja sillä aikataululla kun sattuu huvittamaan. T tosin väittää että mä teen muutenkin ihan niinkun itse haluan.. :)

Eilen halusin lähteä käymään Kristiansandissa, joka on se vähän isompi kylä tuossa nurkan takana. Matkaa on 50 kilometriä, ja koko matka on moottoritietä joten sen hurauttaa puolessa tunnissa. Aiemmin en ollut siellä käynyt, joten ajattelin että nyt on hyvä sauma lähteä tutustumaan paikan putiikkeihin löysällä aikataululla. Tunnetusti Norjassa on paljon maantietunneleita, niin myös tuolla välillä, arviolta ehkä kymmenkunta. Viimeiseen tunneliin, joka oli käytännössä jo kaupunkialueella olivat sitten lykänneet peltipoliisin, ja sehän tietysti otti meikäläisestä valokuvan. Nopeurajoitus paikassa oli 60 km/h, eikä meikäläisellä ole pienintäkään hajua että mikä oli oma vauhti. Mä kun olen tottunut seuraavaan nopeuttani gepsin näytöltä, mutta eihän se tunnelissa päivity. Siinä vaiheessa kun hoksasin että olisi pitänyt katsoa auton mittarista se nopeus niin oli tietysti myöhäistä. Nyt sitten vaan odotellaan postia poliisilta.

Tuo valokuva otti päähän sen verran paljon, että kaikki shoppailuhalut katosivat sen siliän tien. Kyllä mä pari tuntia kiertelin ja katselin, mutta ei sieltä oikeastaan mitään tarttunut mukaan. Ei vaan huvittanut kun koko ajan ajatuksissa pyöri tulevan sakon suuruus. Kun se voi olla joko todella paljon, tai sitten vaan muutaman sata kruunua. Ei sitten yhtään tiedä.

Mä aloitin tekemään sitä neulettakin, josta aiemmin kirjotin. Saa nähdä miten tässä käy, luulisin että toistaiseksi olen osannut tehdä oikein. Täällä kun ei ole oikein ketään keneltä kysyä, kun ne ohjeet on tosiaan norjaksi :)

Meidän vuokranantaja, joka siis asuu tuossa yläkerrassa, on kanta-astuja. Tai sitten rouvansa on, en ole ihan varma. Jokatapauksessa jompikumpi niistä tömistelee siihen malliin että kattokruunu helisisi jos sellainen olisi. Mä jopa yksi yö heräsin siihen kun se meni vessaan. Minusta se on jo ehkä hieman liikaa.. Oli muuten tuo yläkerran setä silloin vuokrausvaiheessa kehunut T:lle että on oikein ylimääräiset äänieristeet ettei mitään kuulu tänne alas. Tai heille sinne ylös. Ei ole tainnut kaveri olla täällä alakerran asunnossa sillon kun joku on ollut tuolla ylhäällä.. Täällä on tuo äänieristys muutenkin aika lapsenkengissä, ja välillä tuntuu että koko rakentaminen on. Mikä on sinänsä aika kummallista, kun kyseessä on kuitenkin pohjoismaa. Mutta siitä ehkä joskus enemmän. Olen kuitenkin vakaasti päättänyt, että sinä päivänä kun voitetaan lotossa, tulee meidän Tromssan taloon täysremontti. Sisältäen mm. saunan rakennuksen kellariin. Ja sen remontin työnjohtaja on suomalainen :)

Nyt kun tässä kotosalla on tullut oltua, on tv ollut auki koko ajan. Että on vähän elämää, ja ettei nuo yläkerran töminät kiinnitä niin kovasti huomiota.. Urheiluhullun kansakunnan valtakunnan kanavilta tulee luonnollisesti hiihdon maailmancupin avauskisoja ruotsista. Se vaan vähän ihmettää kun suorien lähetysten väliin on laitettu uusintoja hiihdon mm-kisoista Oslosta keväältä 2011? Oikeasti? Ketä kiinnostaa puoli vuotta vanhat hiihtokilpailut? Vastaus ilmeisesti on että norjalaisia. Ihme porukkaa.

Täällä pyörii muutama aika hyvä mainos. Yksi ehdottomista suosikeista on Jarlsberg-juuston, jossa nainen ostaa aina vain jotain muuta juustoa kuin tuota Jarlsbergia: "Sama asia, juusto on juustoa", ja miehellä on vastaus valmiina.. Linkit mainoksiin tässä ja tässä ja tässä :) Ja kyllä se blondikin lopulta oppii.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, tuli sen verran nälkä noista mainoksien katseluista notta taidan tehdä itselleni jotain sapuskaa. (Ja näin yksin ollessa, juurikin jotain sellaista mitä itsellä huvittaa syödä just nyt.)

Vielä oikein hyvää Isänpäivää kaikille isukeille!

No comments:

Post a Comment