Sunday, November 6, 2011

Laiska sunnuntai

Heräsin tänään ensimmäistä kertaa noin kahdeksalta, mutta päätin jatkaa vielä unia. Ihan vaan sunnuntain kunniaksi. Kymmenen kieppeillä nousin ylös, ja T jäi vielä koisimaan. Tein itselleni aamiaista, minkä jälkeen siirryin sohvalle seuraamaan typeriä jenkkisarjoja sukkakutimeni kanssa.

Tälle syksylle olen saanut aikaiseksi neljät villasukat, ja viidennet on teon alla. Olen jo alkanut hieman kyllästyä noihin sukkatekeleisiin, ja pari viikkoa sitten kävinkin paikallisessa käsityöliikkeessä etsimässä hieman inspiraatiota. Löysin kohtalaisen yksinkertaisen näköisen villatakin ohjeen, ja tilasin siihen myös langat. Vielä eivät ole langat saapuneet(?), tai ainakaan liikkeestä ei ole minulle soitettu että ne saisi noutaa. Ja lupasivat soittaa kun näin voi tehdä. Jännittää jo hieman etukäteen miten onnistuu noiden kutomisohjeiden lukeminen norjaksi.. :) Valkkasin kuitenkin tuollaisen ohjeen, jossa selviää pelkillä oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Mitkään palmikkoneuleet kun ei näillä taidoilla todellakaan (vielä) onnistu..

Eilen käytiin peräti toisen kerran täälläoloaikana Ikeassa. Kuten normaalia niin siitä tuli melkein koko päivän reissu, kun piti vielä lisäksi poiketa muihinkin paikalliseen kauppakeskittymän, eli Sørlandsparkenin, liikkeisiin. Hirveästi ei tullut osteltua, mutta kieltämättä ihastuin isompaan laavuun. Nykyinen laavu joka meillä on reissuissa mukana, on 4-6 hengelle, ja se käy vähän pieneksi kun sinne levittää kahden hengen parin viikon reissukamat.. Tuo linkitetty versio oli tarjouksessa ja pystytettynä liikkeessä, joten sinne pääsi sisälle fiilistelemään ja tsekkaamaan koon. T kyllä väitti että nykyinen passaa meille varsin mainiosti, mutta ainahan sitä saa haaveilla uudemmasta, suuremmasta ja hienommasta. Oli kyse sitten asunnosta, autosta, moposta tai ihan mistä vaan. Vaikka siitä laavusta.

Illalla poikettiin vielä katsomassa uusi elokuva. Filmi oli tekstitetty, ja lontoon kielisillä äänillä. Mä en ihan vielä uskalla lähteä katsomaan pelkästään norskileffoja, kun en ole satavarma ymmärränkö kaiken. Mutta nuo tekstitetyt on ihan jees. Kyseisessä leffassa ihmetytti ainoastaan se, että Miloun nimi oli käännetty Terryksi. Kaikki muut nimet oli kuitenkin niinkuin alkuperäisessä sarjakuvassa.. ? Nää on näitä paikallisia kummallisuuksia :)

Nyt me lähdetään vaihtamaan kulkupeliin talvirenkaat. Vielä täällä ei ole talvikelit, mutta ajateltiin vaihtaa varuiksi nyt jo. Jos joku aamu onkin pikku pakkanen ja tiet jäässä. Tällä kertaa mä ajattelin olla enemmän työnjohtajana, kun kaksi edellistä kertaa olen saanut tuon homman tehdä ihan keskenäni.

Mukavan laiskaa sunnuntaita teillekin!

1 comment:

  1. Terveisiä F:sta!
    Kun tota neuletta alat tekeen niin mittaa ympärykses myös rintojen kohdalta ettei pelkästään vyötärö tai lantio. Ja hihan kun mittaat niin huomaa että etu- ja takakappaleet putoo jonkin verran olalta alaspäin, parempi tietty et hiha on pitkä ku liian lyhyt - saahan hihansuun käännettyä. Kannattaa kutoa mallilappu ja laskeskella siittä paljonko silmukoita tarvii. Risteilymatkaa ootellen

    ReplyDelete