Thursday, December 8, 2011

Joulupukkia odotellessa

Vielä hieman töitä ennen joulua ja suomenmatkaa. En malta odottaa että pääsen saunaan! Edellisestä saunareissusta on jo luvattoman pitkä aika, on jo aikakin päästä oikeaan suomalaiseen saunaan :)

Meille on tälle viikonlopulle tulossa vieras Suomesta, ja koska tuo päätti lentää ilman ruumaan meneviä matkatavaroita niin tuliaistoiveet jäivät pienehköiksi. Fazerin sinistä ja salmiakkia lupasi tuoda kuitenkin.. Pääasiahan tietysti on saada itse vieras tänne, mutta ei nuo pienet makupalatkaan haittaa.

Vieraan tuloa odotellessa piti tietenkin siivota, ja havaitsin siivotessa aika mielenkiintoisen ilmiön. Meidän uusi olkkarin matto päästää aika reilusti väriä. Se on punainen, ja T:n villasukista se huomattiin jo aiemmin. T:n tietokone kun on siten, että sen äärellä istuessaan koivet on juurikin sillä uudella matolla. Ja ne vaaleat villasukat olivat parin päivän jälkeen pohjista punaiset. Ei siinä vielä mitään, mutta kun tänään pesin lattiat niin huomasin jo keittiön lattian pesun jälkeen että luuttu on vaihtanut väriään punaiseksi.. Sitä siis irtoaa niin paljon, että se kulkeutuu sukanpohjissa ympäri kämppää. Kiva. Onneksi täällä on ruskea muovimatto niin siinä se väri ei näy. Kurja vain, kun ajateltiin tietysti käyttää mattoa vielä senkin jälkeen kun ollaan kotiuduttu takaisin Tromssaan. Ei taida sinne vaalealle koivuparketille oikein passata tuommoinen :(

Tästä siivoamisesta ja järjestelemisestä tulikin mieleni aika hauska tapahtuma viime viikolta. Pohjatietoa sen verran, että kun T vaihtaa keittiön roskapussin, se ei yleensä jaksa viedä sitä heti roskakonttiin asti, vaan nakkaa sen ulko-oven toiselle puolelle ettei se ala haista sisällä. Ja jos minä huomaan että siinä on pussukka T:n jäljiltä niin en välttämättä sitä siitä aina pois korjaa, vähän periaatteella "hoitakoon itse loppuun asti".

Viime viikolla siis yhtenä päivänä kotiin tullessa huomasin meidän oven pielessä muovikassin. En siihen sen kummempaa huomiota kiinnittänyt, ajattelin vain että eiköhän se siitä tiensä löydä perille asti ennemmin tai myöhemmin. Sunnuntaina sitten vihdoin kysyin T:ltä (hieman vihjailevasti) että oletkos nostanut roskapussin oven pieleen. No ei kuulemma ollut, luuli että se on joku pussi minun jäljiltäni. No eihän se auttanut kuin ruveta tutkimaan tarkemmin nyssäkkää. Sisältä löytyi pikku pussillinen kahvia, pussimuusipaketti, maissitölkki sekä paketti paistovalmiita sämpylöitä. No siinähän me molemmat sitten silmät pyöreinä päiviteltiin että kenenköhän kauppakassi siihen on jäänyt. Ei keksitty oikein ketään, kun ei nyt ole käynyt keksimyyjiäkään hetkeen. Päätin sitten lähteä kysymään yläkerran vuokranantajilta, josko heiltä olisi ostokset unohtuneet. Siellähän se sitten selvisi, lähistöllä auennut ruokakauppa oli muistanut lähiseudun asukkaita pikku maistiaisilla.. Onneksi ei ollut pahentuvia tuotteita, tosin meillä ei käytetä pussimuusia (yök) eikä suodatinkahvia :) Olisivat nyt hyvänen aika ennemmin vaikka lähettäneet postissa lahjakortin jota vastaan olisi saanut tuotteita noutaa. Jos joku vaikka on parin viikon lomalla niin tuskin uskaltaa alkaa syömään epämääräisiä oven pielessä seisseitä sapuskoita..


No comments:

Post a Comment