Sunday, December 16, 2012

Jummi jammi

Täällä tuli eilen taas vaihteeksi ihan kunnolla lunta. Aamulla kun avasin ulko-oven, niin siellä odotti lumilapiota sellainen 30-40 sentin kerros uutta lunta. Keli oli hieman plussan puolella, joten kovin kevyttä hommaa lapioiminen ei ollut. Meillä on täällä (onneksi) niin vähän pihaa, että lumikolaa ei ole tullut ostettua kun lapiollakin sen tarvittavan saa siivottua.

Kontrollifriikki meikäläisessä on sitä mieltä että lumitöiden jälkeen pitää kulkuväylien ja kinosten raja olla siisti ja suora, ja sellainen nätin näköinen. Vähän kuin tuossa alla, tosin vielä hienosäätöä vailla.

Photo: Lumityöt tehty. Ainakin pariksi tunniksi... Peruivat firman pikkujoulutkin, kun oli tarkoitus ajaa toista tuntia kohti Keski-Norjaa. Så var julebord avlyst, ingen vil kjøre til Rysstad. Eller kanskje veiene er stengt...


Voitte siis varmaan kuvitella meikäläisen ilmeen kun saatuani lumityöt tehdyksi, tulee talon omistaja lumilingon kanssa linkoamaan meidän terassia. Se kun on heidän autotallinsa yläpuolella, ja omistajaa huolestutti lumikuorma autotallin "katolla". Lingon vierailun jälkeen meidän terre näyttää tältä:Enää en jaksanut alkaa siistimään, varsinkin kun lämpeni reilusti plussan puolelle. Sulakoot, mokoma.

Liekö eilisillä lumitöillä ollut vaikutusta, mutta illalla niska oli niin jumissa että päätäni alkoi särkeä. Sillälailla vaivihkaa tuli hienoinen jomotus. Menin aikaisin nukkumaan (kun firman pikkujoulutkin peruttiin huonon sään vuoksi), ja ajattelin tilanteen olevan aamulla parempi. Mitä hullua, herätessä särky oli entistä voimakkaampi ja piti kaivaa lämpötyyny esiin. Ei auttanut sekään, vaan piti turvautua särkylääkkeeseen. Mä olen niin joululoman tarpeessa, onneksi on vain ensi viikko enää töitä ennen lomaa. Sunnuntaina lennetään Suomeen, ja tullaan takaisin ennen uutta vuotta. Töihin sitten jälleen ensi vuonna :)

2 comments:

  1. Nyt se talvi sitten tuli... Melkein pari vuotta rivitalossa takana ja olemme jo oppineet manailemaan sitä naapuria, jolle lumityöt ovat täysin tuntematonta ajanvietettä.

    ReplyDelete
  2. Lumet on täällä jo melkein sulaneet, kevät tulossa? :) Omistajasetä on kyllä siitä hyvä että lingollansa putsaa talon edustan, meidän ei tarvitse pitää siistinä kun tämä oman oven edusta. Ja auttoi kaivamaan autonkin hankien keskeltä.

    ReplyDelete