Sunday, December 9, 2012

Valkeata joulua

Mitä pitempi aika edellisestä postauksesta pääsee vierähtämään, sitä vaikeampaa näyttää olevan uuden tekstin aloittaminen. Olen nytkin jo monena päivänä päättänyt kirjoittaa tänne muutaman sanan, mutta aina on homma jäänyt jotenkin "kesken". Asiaa ei yhtään helpota se että ottamani kuvat ovat nykyään lähes kokonaan puhelimessa, eikä iPhonen versio bloggerista ole mielestäni edes kohtalaisen hyvä.. Joten saatte jälleen pelkkää tekstiä, ellen sitten jälkikäteen innostu lisäilemään kuvia.

Viikko sitten me oltiin Oslossa, tietysti juuri silloin kun tänne tuli ensimmäiset pakkaset. Oslon joulukatua piti tietysti käydä katsomassa, mutta reilun kymmenen asteen pakkanen yhdistettynä pikku tuuleen lyhensi visiitin lähes pelkäksi läpikävelyksi. Mitään en ostanut, enkä pakkasesta johtuen ottanut edes kuvia.. Tosin tunsin itseni huonoksi suomalaiseksi kun kunnon toppauksesta huolimatta palelin ja paikalliset ostelivat joulukrääsää sukkahousuissa ja ilman pipoa. Illalla nautittiin ystävien kanssa jouluateria (ribbeä elikkä possun kylkeä), joka yllätyksekseni oli ihan hyvää. Sunnuntaina ajeltiin takaisin kotiin kuivassa pakkaskelissä, ja ehdittiin parahiksi kotiin ennen lumisadetta. Yön aikana lunta olikin tullut parikymmentä senttiä, ja maanantaiaamun työmatkaliikenne oli sen mukainen. Varovaiset norskit ajelivat valtatiellä alle puolta nopeusrajoituksesta vaikka tiet oli kyllä aurattu :)

Loppuviikko olikin sitten sellaista sopivaa pakkaskeliä, mutta taas yöllä on alkanut sataa lunta. Eilen radiossa sanottiin että tänne Sørlandetiin eli eteläiseen Norjaan olisi tulossa jopa puoli metriä. *Huoh* Etelän loma olisi nyt poikaa.

Marraskuun vaihtuminen joulukuuksi näkyi täällä mielestäni selvemmin kuin Suomessa: Yhtäkkiä on kaikilla jouluvaloja ja radiokanavat ovat muuttaneet musiikkinsa lähes totaalisesti. Päivän aikana kuuluu esimerkiksi Whamin Last Christmas sen tuhanteen kertaan, puhumattakaan muista joululauluista. Kaupat ovat luonnollisesti täynnä joulukrääsää, tosin osa koristeista on nyt jo alennusmyynnissä. Ehkä juurikin siksi että koristelut pitäisi ilmeisesti olla tehtynä joulukuun ensimmäinen päivä. Meikäläisen ainut joulukoriste, joulutähti, on edelleen varaston hyllyllä. Tarkoitus on kyllä repäistä se sieltä tänään ikkunaan.

Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa suomen blogeissa kulovalkean tavoin levinnyttä avokadopastareseptiä. Pasta olikin hyvää, mutta suosittelisin noudattamaan ohjetta. Meillä ollaan valkosipulin ystäviä, ja laitoin pastaan aika reilusti valkosipulia. Ja sen kyllä maistoi.. Lisäksi en löytänyt täysin kypsiä avokadoja mutta tein pastan silti vaikka ohjeessa toisin neuvotaan. No, tuli se silti syötyä :)

Tilasin männäviikolla itselleni joululahjan, eli sen kauan haaveilemani iPadin. (Apple-innostus siis jatkuu bloggerin surkeasta appsista huolimatta) Noudettavissa sen pitäisi olla alkuviikosta, mutta jotenkin en oikein usko saavani sitä niin nopeasti sillä kaikilta täällä tuntuu olevan varastot tyhjinä ja odotusajat pitkät. Aika näyttää, ja sanotaanhan sitä että pessimisti ei pety.

Nyt tämä pessimisti alkaa kuitenkin tyhjentämään pesukonetta (miten voi kahden henkilön taloudessa tulla niin paljon pyykkiä mitä meillä tulee?), ja sen jälkeen etsii sen joulutähden ikkunaan.

No comments:

Post a Comment