Sunday, February 10, 2013

Äitienpäivää ja laskiaista

Minulta on jääneet kodin hengetär-geenit varmaankin saamatta. Siis ne, jotka saavat aikaan sen että jouluisin koti on täynnä punaista ja kultaa, pääsiäisenä keltaista ja tipuja ja Runebergin päivänä kahvipöydässä on itseleivotut runebergintortut. Havahduin tänään (ystävien Facebook-päivitysten ansiosta) siihen että tänään on Norjassa äitienpäivä ja Suomessa laskiainen. Koska en ole itse äiti, ei tätä päivää huomioida meillä mitenkään, miestä tosin muistutin soittamaan äidilleen. Koristelut jäävät yleensä aika vähiin, oli sitten joulu tahi juhannus. Joulutähden omistan, ja joulukortit asettelen yleensä ikkunalle koristeeksi. Vappuna ostan hieman serpentiniä ja ehkä muutaman ilmapallon. Jos olisin tuon laskiaisen hoksannut aiemmin, olisin saattanut ostaa pullaa joista sitten olisi voinut väsätä laskiaisversioita. Pullaa en ole itse koskaan leiponut, mikäli ei lasketa äidin auttamista joskus lapsena tai sitten köksäntunteja yläasteella.

Tuo leipominen jää meikäläisellä aika vähiin, ruokaa tulee kyllä laitettua. Syynä siihen taitaa olla lähinnä se, etteivät herkut kuitenkaan säily vierasvaraksi vaan ne tulee syötyä itse. Vielä aika nopeasti :) Tromssassa asuessamme yritin joskus ostaa kaupasta keksejä tai muuta säilyvää kahvin kanssa tarjottavaksi, eli juurikin tuoksi vierasvaraksi. Tuppasi vain hieman ärsyttämään kun yllätysvieraiden (kyllä, pohjois-Norjassa harrastetaan vielä jonkin verran tuota ilmoittamatta kylään tuloa ainakin lähimpien perheenjäsenten ja ystävien kesken) istuessa pöydän ääreen ja meikäläisen löytäessä tyhjät keksipaketit kaapista... Sokerihiiri nimeltä T oli mitä todennäköisemmin ollut asialla...

Viime vuonna tähän aikaan oli todella kaunis ja aurinkoinen keli, tänään sataa lunta. Tosin niitä aurinkoisia päiviä on ehtinyt jo olemaan useampiakin. Saapa nähdä joko täällä parin viikon päästä puskee kukkapenkistä helmililjaa niinkuin viime vuonna, hieman epäilyttää koska ko. paikassa on tällä hetkellä noin puoli metriä lunta.

1 comment:

  1. Mulla ei oo pullasormee. Tai peukaloo tai mitäänsellasta. Ruoka onnistuu, mutta leipominen on tsägäpeliä. Lupaan vaihtaa jouluverhot ja muut härpäkkeet sitten kun mulla ei ole mitään muuta tekemistä. Siihen saattaa kulua vielä muutama vuosikymmen. Joulukorttejakin lähetän vain jos huvittaa.

    Mutsi soitteli etelän lämmöstä. Joi kaliaa orkideapuistossa.

    ReplyDelete