Sunday, February 24, 2013

Sunnuntaita


Saanko esitellä: se samainen kukkapenkki josta puski tasan vuosi sitten helmililjaa... Toisin sanottuna tämä talvi on ollut täällä huomattavasti runsaslumisempi kuin viime talvi. Tällä hetkellä tosin aurinko paistaa ja meidän mittari näyttää ulkolämpötilaksi +25. Se kylläkin valehtelee, mittari kun sattuu olemaan ihan kiviseinässä kiinni. Ulkona ei siis vielä tarkene ilman takkia.

Elämä täällä kulkee samaa rataa kuin ennenkin, mulla töitä ja T tekee kouluhommia. Sillä mokomalla oli viime viikko talvilomaa, ja minä tietysti olin kateellinen kun jouduin itse heräämään aikaisin töihin. Plussaa oli se että melkein joka päivä oli ruoka valmiina odottamassa kun tulin töistä :)

Minä lasken viikkoja siihen että voin lopettaa nykyisen työn ennen paluumuuttoa pohjoiseen, välillä ottaa ihan oikeasti päähän. Minulla on jo opissa kaveri joka jatkaa työtä jälkeeni, ja innokas kaveri onkin. Kyselee valtavasti ja koko ajan. Ja samoja asioita useaan kertaan. On oikeasti aika rasittavaa vastata viikon aikana monesti samoihin kysymyksiin, mutta yritän vain purra hammasta etten ala tiuskimaan.. Onneksi hän tekee jo osan päivästä itsenäisesti töitä, samalla helpottaen hieman minun töitäni. Ehkä tämä muutama kuukausi tässä vielä menee. (Mikäli en voita lotossa ja irtisano itseäni saman tien.. )

Ensi viikolla meille tulee vieras pohjoisesta, ja tuo hieman muutosta päivärutiineihin. Kivaa! Viikonlopuksi menemmekin Osloon, ja hän lentää sieltä takaisin kotiin. Reilun kuukauden päästä menemmekin sitten itse Tromssaan pääsiäisen viettoon, ja saamme mahdollisesti sinne vieraita Suomesta. Koska oma talo on vuokralla, yövymme appiukon mökillä (lue: talossa) vajaan tunnin matkan päässä kaupungista. Pääsiäissunnuntaina onkin sitten T:n siskon tytön ristiäiset, ja pappi on hyväksynyt minut kummiksi! T ei ole kummi koska ei ole käynyt rippikoulua, enkä tiedä onko tytöllä muita kummeja.

Niinkuin aiemmin olen kertonut, täällä ristiäiset pidetään yleensä kirkossa jumalanpalveluksen päätteeksi, ja samaan aikaan saatetaan kastaa useampi lapsi. Itse juhlat ovat kotona tai vuokratuissa tiloissa ristimisen jälkeen pitopöytineen. Tiedossa siis norjalaiseen tyyliin monta täytekakkua :)

2 comments:

  1. Nyt on tosiaankin ollut kylmempi ja lumisempi talvi kuin viime vuonna. Muistelen, että minunkin liljani ja tulppaanini alkoivat pistää esille maasta näihin aikoihin. Nyt ei näy vielä mitään.

    ReplyDelete
  2. Joo, lähes masentavaa... Mutta eiköhän se kesäkin sieltä vielä tule!

    ReplyDelete