Tuesday, May 21, 2013

Tanskanmaalla, osa 3


Viime perjantain kansallispäivän innostamina päätimme lähteä miniristeilylle Tanskaan. Ihan vain täydentämään punaviini- ja lihavarastoja, ja viettämään vapaapäivää shoppailun lomassa. (Ja tätä kaikkea siis ehdotti T!) Ajattelin myös yrittää etsiä kesän häihin kenkiä, sellaisia jotka sopivat pieneen tilaan eli prätkän kyytiin. Kesälomareissu kun alkaa T:n serkun häillä täällä Etelä-Norjassa.

Ensimmäiseksi kohteeksi valitsimme Hirsthalsia lähimmän "suuremman" kaupungin, Hjørringin. Kyseessähän ei mikään metropoli ole, mutta sen verran iso kuitenkin että sieltä löytyi mm. kauppakeskus. Kauppakeskuksesta löytyi kaikki ne normaalit putiikit mitä niissä nyt yleensä on, mutta tämä pääsi kyllä yllättämään:


Juustoauto! Tässä olis ideaa ihan sellaiseksi jätskiautotyyppiseksikin, eikä pelkästään paikalleen parkkeerattavaksi :)

Kauppakeskuksen ulkopuolelta lähti kävelykatu, joka piti tietenkin käydä talsimassa läpi. Mitään ostamista ei taidettu tuolta kadulta löytää, mutta minusta se oli kauhean viihtyisä. 


Tuossa keskellä menevä pyörätieosuus ei mene tien tavoin suoraan, vaan mutkittelee. Hauska!


Anteeksi kovasti kun en tajua miten joutsenen saa yhdistettyä apteekkiin.. Tai voihan tietysti olla että tipu törrötti paikallaan jo ennen liiketilaa.


Nämä kolikonpyörittäjät olivat hieman humoristisempaa taidetta.


Näitä upeita julkisivuja Tanskassa on paljon. Yleensäkin kivirakentaminen on yleistä, noin 99,99% Tanskalaisista asumuksista on kivi- tai tiilitaloja. Olen onnistunut bongaamaan näillä "useilla" reissuillamme jopa kolme (3!) puutaloa, ja yksi niistä on ystäviemme.

Ja sitten siihen tärkeimpään, eli niihin kenkiin. Valitettavasti häihin ei löytynyt jalkaan laitettavaa, mutta kesäkengät löytyi! Pakko oli ostaa kun halvalla sai, sisäisen Sulo Vilènini huudellessa taustalla :) Eikö ihqut!


Siskolle ihan sen verran tiedoksi, että lakkasin kyllä varpaankynteni kengät jalassa-kuvaa varten mutta ne kuvat ei onnistuneet. Taidan olla tulossa vanh(emm)aksi kun näytti jalat omasta mielestä niin rumilta. On se nyt kumma jossei kintut pysykään loppuikää niinkun 15-kesäisellä. Hmph.

Koska aikaa vielä jäi niin poikkesimme myös läheisessä Fredrikshavnissa. Sieltä ei enää tullut otettua kuvia kun jotenkin se kävelykatu näytti siellä ihan samalta. Paikallisessa videofirmassa keski-ikänen alkuasukas bongasi T:n päällä olevan suomi-t-paidan, ja meinasi hypätä nahoistaan. Kaveri osasi laskea hieman suomeksi, ja oli kova Formula1-fani. Sainkin pikakurssin Räikkösen tämänhetkisestä sarjatilanteesta kun kerroin ettei meillä ole urheilukanavaa jolta voisi kyseistä lajia seurata :)

Huomenna meille saapuu vieras pohjoisesta, joten saatte osottaa seuraavaa(kin) päivitystä hetken. Mukavaa loppuviikkoa!
2 comments:

  1. Turussa ja muistaakseni jossain muuallakin Suomessa on Joutsen-apteekki, joten jotain yhteistä niillä ilmeisesti on.

    ReplyDelete
  2. Meillä Somerolla on juustoauto... tosin ei kiertävä, mikä kyllä olisi aivan ihana joskin melko lihottava ajatus.
    -J-

    ReplyDelete