Sunday, May 5, 2013

Terveisiä huopatossutehtaalta

Hiljaista on, niin blogissa kun meilläkin. Kuulumisia on hieman hankalaa kirjoittaa kun tuntuu ettei mitään tapahdu...

 Viime viikonloppuna käytiin kauden ensimmäisissä kokoontumisajoissa, joka onneksi oli vain lyhyen ajomatkan päässä. Kevään ensimmäinen reissu täyteen pakatulla pyörällä oli taasen hieman harjoittelua, varsinkin kun pienet mutkaiset tiet olivat vielä kovin hiekkaisia. Toisin sanottuna minä ajelin ylivarovasti totutellen taas ajamaan ja T oli (taas) heti pyörän päällä kuin kala vedessä ja joutui odottelemaan kun vaimoke köröttelee etanavauhtia. :) Mutta mielummin hitaasti perillä kun vauhdilla metsässä. Mukava oli nähdä myös motoristikavereita, joita on parin vuoden aikana tullut yllättävän paljon. Itse asiassa luulen että taidan tuntea enemmän norjalaisia motoristeja kuin suomalaisia!

 Vappuaattoa vietettiin norjalais-suomalaisen tuttavapariskunnan luona grillaten ja hieman viiniä maistellen, serpenttiinit kaulassa tottakai. Vapulla ei ole täällä sellaista asemaa kun Suomessa, johtuen todennäköisesti maaliskuulle sijoittuvasta kansallispäivästä. Ihmiset eivät siis juhli, serpenttiiniä piti etsiä krääsäkaupan takimmaisesta nurkasta (kansallispäivään kuuluvat norjanlippu-koristeet olivat toki heti sisääntulon vieressä), ruokaviinit sai vappuaattona hakea tyhjästä pitkäripaisesta ja kotiin tullessa taksikuski sanoi että on ollut kovin hiljainen ilta. Täällä vappu on ihan sama työväen juhla, ja jossainpäin ilmeisesti järjestetään jopa kulkueita mutta hyvinkin pienimuotoisesti.

 T taistelee lopputyönsä kanssa ja minä olen yrittänyt pysyä pois jaloista. Teen pitkiä päiviä töissä, mikäli mahdollista, ja kotona yritän olla häiritsemättä. Asunnon ovat täyttäneet lopputyöhön liittyvät paperit ja kirjat, ja tasaisin väliajoin tietokoneen takaa kuuluu kirosanatulva kun tietokoneohjelman kanssa tulee ongelmia.. (Nyt harmittaa hieman tämä meidän pieni asunto, kun täällä ei oikeastaan pääse pois silmistä jollei poistu asunnosta..)

 Kevät tulee hitaasti mutta varmasti. Kukkia on tienpientareet täynnä ja kotonakin tulppaanit ovat jo melkoisen kokoisia vaikka nuput eivät vielä ole auenneet. Lintujen laulu täyttää aamut ja pyykit kuivuvat auringonpaisteessa pikavauhtia. Vielä kun saataisiin puihin edes hiirenkorvat niin alkaisi näyttää hieman kesältä :)

(Sori kun ei ole laittaa kuvia, olen ollut kohtuullisen laiska sillä rintamalla. Asiaa ei auta sekään että vuoden vanha puhelin on alkanut temppuilemaan ja kuluttaa akun loppuun alle päivässä. Ja ei, 3G ei ole päällä ja sammutan käyttämäni appsit kunnolla. Mikä neuvoksi? Puhelin on ostettu Expertiltä Suomesta, päteekö takuu täällä jos sen voisi viedä huoltoon?)

2 comments:

  1. Pää pystyyn mopokausi on kuitenkin jo alkanut. Meilläkin varmistui kesän reissun alkamispäivä. Kotoa lähdetään 6.7 ja Turusta 8.7 Tukholmaan (käydään vähän juhlimassa välillä). Saksassa ollaan jo 9.7 ja siitä sitten etelään...

    ReplyDelete
  2. Vappuaattona lähdin Oslon keskustasta kotiin seitsemän aikoihin illalla. Kyllä oli hiljaista, jopa hiljaisempaa kuin muuten tiistai-iltoina. Jep, ei nämä ymmärrä Vapun(kaan) päälle ;)

    ReplyDelete