Saturday, April 5, 2014

Uusia haasteita

Viime joulukuussa, kun nämä reissuhommat alkoivat, vaihdoin töitä töissä. Minut siis oli alunperin palkattu tiettyyn tehtävään mutta koska niitä hommia ei ollut tarpeeksi koko osaston porukalle, niin kysyivät kiinnostaisiko uusien hommien opettelu. Tokihan se kiinnosti, kun alanvaihto ei kuitenkaan ollut kyseessä ja niinpä aloin reissaamaan Stavangeriin opettelemaan näitä uusia tehtäviä. Täytyy sanoa, että eipä tyttö tiennyt mihin päänsä pisti.. Nyt olen reissannut nelisen kuukautta lähes joka viikko ja työskennellyt erittäin osaavien ihmisten kanssa, eli saanut opetusta firman parhailta. Osaamista ja ymmärrystä uusiin tehtäviin on kertynyt reilusti, mutta edelleen tulee päivittäin uusia asioita. Lyhyesti sanottuna tehtäväkenttä laajeni kertaheitolla. Uudet haasteet sekä kiinnostavat, jännittävät että pelottavat samaan aikaan. :) 

Torstaina Stavangerista lähtiessäni siellä paistoi aurinko, ja Tromssaan päästyäni jouduin keskelle lumimyräkkää. Koko eilisen päivän tuuli ja satoi lunta, mutta tänään olemme saaneet nauttia jopa auringonpaisteesta! "Pääsin" tänään kokeilemaan lumilinkoa, ja koska lumen luonti lingon kanssa ei oikein työstä käy, kävimme naapurin kanssa vielä pienellä kävelylenkillä. Mikäs näissä maisemissa on tarpoessa...


Olkkarin ikkunastakin näkee taas pitkälle, perjantaina näkyi juuri ja juuri majakka..


Lenkin jälkeen piti tietenkin juoda kahvit, ja syödä vähän juustokakkua ettei ulkona huhkiminen vaan päästä laihtumaan :)


Haaste se oli tämäkin, myönnettävä on etten ollut koskaan aiemmin tehnyt juustokakkua, mutta ihan hyvin se näytti onnistuvan. Kakku on pähkinäpohjalle tehty Baileys-juustokakku mansikkahyytelöllä. Pohjan ohjeen sain norjalaiselta ystävältä, juusto-osan ohje on kähvelletty Irmelin blogista. Näytti muuten kakku kelpaavan naapurillekin. 2 comments:

 1. Ajattele minkä hienon mahdollisuuden sait, kun pääsit opettelemaan noita hommia. Miltä se tuntuu muuten, kun on viikot reissussa koko ajan? Väsyttääkö reissaaminen vai onko se vaan ihan ok juttu, että on poissa kotoa viikot? Ono sinulla Stavangerissa joku asunto vai joudutko asumaan hotellissa?

  Ihana kakku! Tykkään juustokakuista nimittäin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kyllä tiedostanut ettei tällaisia mahdollisuuksia kovin usein taida aueta. :) Reissaaminen on osaltaan ihan kivaa, kun tietää mitä se mahdollistaa, mutta kyllä hotellielämä kieltämättä kyllästyttää. Asunnon olisin varmaan hommannut jos olisin tiennyt pestin venyvän, mutta se on vähän myöhäistä nyt. Kai. Pitääpä kysyä pomolta. :)

   Delete