Wednesday, October 15, 2014

Joskus mä oon..

.. ja toisinaan taas en. Nimittäin energinen. Viime viikonlopun kummallinen energiapiikki hävisi kuin taikaiskusta maanantaina, ja tämä viikko on aloitettu normaalin nuutuneessa tilassa.

Lauantaina aloitin innostuksen huumassa uuden projektin, joka toppasi kuin seinään sunnuntaina johtuen materiaalien vähyydestä. Maanantaina kävin hakemassa täydennystä mutta innostus oli hävinnyt. Jatkan ehkä ensi viikonloppuna, ja laitan teille vaikka kuvaakin tästä salaperäisestä projektistani :)

Pari viikkoa sitten koin totaalisen selkä/hartiajumin. Pää ei kääntynyt ja hartioita jomotti. Pikaisesti aika kiropraktikolle joka aikansa väänneltyään, paineltuaan, rutisteltuaan ja ruksauteltuaan totesi (niinkuin jo itse kyllä tiesin) yläselkäni lihasten olevan täysin jumissa. Jo ensimmäinen käynti vei pahimmat oireet, ja nyt olen käynyt jo kahdesti sen jälkeen. Tuli ukaasi että pitäisi liikkua enemmän, töissäkin pitäisi välillä venytellä ja kävellä ympyrää.. Osan ongelmista ratkaisee sillä että nostaa pc-pöydän ylös ja työskentelee seisaaltaan. Tavoitteena on seistä joka aamupäivä lounaaseen asti, iltapäivällä voi sitten istahtaa. Tavoite on tähän mennessä saavutettu päivittäin.

Laiskuuden karkoittamiseksi olen suunnitellut myös toista keinoa, nimittäin activity trackeriä. (Onko se suomeksi aktiivisuusranneke vai mikä lie?) Ranneke on siis jatkuvasti ranteessa pidettävä "sykemittari", joka mittaa koko päivän aktiivisuustasoa. Siihen voi asettaa liikuntatavoitteen/päivä, ja se muistuttaa jos tavoite on jäänyt saanuttamatta. Ranneke tietää kuinka paljon istut päivän aikana, se tunnistaa kun kävelet, se laskee askelmäärän, kulutetut kalorit ja seuraa unen laatua. Kaikki nämä tiedot saa rannekkeesta esim. iPadille, josta voi seurata tilanteen kehittymistä.  Nyt olen yrittänyt etsiä tietoa netistä, kysellä käyttökokemuksia sellaisen jo ostaneilta jne. Vielä en ole päättänyt minkä noista lukuisista malleista ostaisin. Parhaat ovat ilmeisesti Polar Loop, Garmin Vivo sekä Fitbit. Tuo Fitbit oli saanut norjalaisessa testissä parhaat pisteet, mutta siinä ei ole näyttöä/kelloa samassa. Näytöllinen versio on kyllä tulossa mutta en tiedä jaksanko odottaa..

Jos jollakulla on hyviä/huonoja kokemuksia näistä malleista, kuulisin mielelläni.

(Edit: Tietääkö kukaan miksei blogi näy blogilistalla päivittyneenä, tarkistus väittää että ei ole päivitetty. Mielestäni kyllä tämän tekstin hetki sitten julkaisin..?)

No comments:

Post a Comment