Friday, October 3, 2014

Winter is coming

Täällä on illat alkaneet pimentyä, ja aamullakin ylösnoustessa on vielä pimeää. Auringonnousua pääsee ihastelemaan niihin aikoihin kun on lähdössä ajelemaan töitä kohti. Kohta on taas pitkä ja pimeä talvi, ja tuikkuvarastot on jo täydennetty. Pian voikin taas viettää illat takkatulen loisteessa.

Auringonnousu 3.10.

Töissäkin on alkanut hiljenemään, enää ei hosuta tukka putkella hommia valmiiksi, vaan nyt on aikaa ottaa välillä kupillinen kahvia kollegoiden kanssa ja selata aamulehdestä päivän uutiset.
Viimepäivien kahvikeskusteluissa on ollut aika hyvin esillä Norjan olympiaisännyyden hakeminen vuodelle 2022. Tai, kuten suurimpien huojennukseksi kävi, hakematta jättäminen. Lehdet ovat pullistelleet kisojen hinta-arvioita ja olympiakomitean etuvaatimuksia kisojen ajaksi.

Olivat nimittäin vaatineet esimerkiksi omaa ajokaistaa kaikille kisapaikoille, joita muilla ei ole lupa käyttää. Aika huvittava oli myös vaatimus brunssista kuninkaan kanssa, jonka kuninkaan olisi tietysti pitänyt kustantaa. Jopa minä suomalaisena - ei niin hyvin kuninkaallisista asioista perillä olevana - ymmärrän ettei kuninkaan luokse voi itseään kutsua. Kutsu tulee jos on tullakseen, ja kuningas tarjoaa alkoholipitoista juotavaa mikäli niin tahtoo.


No comments:

Post a Comment