Wednesday, May 19, 2010

Den syttende Mai

Maanantaina täällä vietettiin kansallispäivää, mikä tarkoittaa vapun tapaisia karkeloita. Oli paraateja ja ilmapalloja. Kansallispukuja vilisi enemmän kun Kaustisilla (en mee kyllä vannomaan kun en oo siellä koskaan käynyt..). Ajettiin kaupunkiin katselemaan kun oli hyvä keli ja kaikkee. Jengiä oli liikkeellä hirmusti, eikä siellä tungoksessa ja auringonpaisteessa kovin kauaa jaksanut goretexeissä seisoskella. Kaiken lisäksi olivat muuttaneet paraatin kulkureittiä aiemmilta vuosilta, eli tönötettiin hieman väärässä paikassa. Tulipa kuitenkin nekin karkelot nähtyä.Eilen ajelin ekaa kertaa ihan keskenäni kaupunkiin ostoksille. Netistä kaivoin haluamieni liikkeiden osoitteet ja survoin ne GPS:n suosikeiksi. Muuten meni ihan kivasti, mutta tietysti alkoi satamaan vettä ekaa kertaa viikkoon. Jäi sitten useampikin pulju käymättä, kun ei se oo kiva pyöriä kaupoissa vettä valuen.

Yhdessä urheilutarvikeliikkeessä oli hauska tapaus, kun yritin kysyä huonolla norskin ja englannin sekoituksella apua. Juippi tiiraili hetken, ja sanoi sitten että: "Voit sää suomekskin kysyä" :) Kyllähän mä oon tiennyt että täällä asuu aika paljon suomensukuisia immeisiä, mutta tää oli eka joka tuli vastaan. Oli kuulemma itse ruotsista, mutta molemmat vanhemmat suomalaisia.

Tänään hyökkäsin taas niiden ruusupuskien kimppuun, mitkä valtaa pihaa. Viimeksi jäi homma kesken, kun maa oli vielä osittain jäässä. Nyt sain jatkettua jonkin verran, mutta on harvinaisen v-mäistä hommaa se. Eli jatketaan taas joku toinen päivä kun tulee inspiraatio.

No comments:

Post a Comment