Sunday, May 16, 2010

Kesä

Pohjoiseenkin on saapunut kesä. Eilen mopoiltiin mökille, noin tunnin ajomatkan päähän viereiselle saarelle. (Linnuntietä muuten 25 kilsaa, tietä pitkin vähän vajaa 100) Lämmintä oli, vaikka varmuudeksi piti laittaa kaikki mahdolliset ajokamppeet päälle. Paikan päällä ne saikin sitten riisua kun arska paistoi kun hullu lättyjä. T:n isä otti aurinkoa uippareissa, ja serkkupoika oli jo mukavasti polttanut naamansa :) Päivän ehdoton kohokohta oli SAUNA! Vaikka lämpöä riitti, oli aivan uskomatonta päästä saunaan kolmen viikon tauon jälkeen.

Taisin istuskella terassilla hieman liikaakin, koska illemmalla alkoi särkeä päätä. Jonkun sortin auringonpistos, kai. Päräytettiin kuitenkin yöksi kotiin vaikka vähän ohimoa jomottelikin. En muuten pysy mopolla T:n perässä näillä teillä yhtään. Tietysti se oli vasta eka ajo tälle kesälle, ja oudot tiet. (Aika möykkyistä ja halkeillutta paikka paikoin, sekä välillä soraa tiellä.) T kuitenkin häipyi heti näkymättömiin kun näytin että ala mennä. Jospa sitä itsekin oppisi ajamaan kunnolla mutkatietä, täällä ainakin on missä reenata.

Kamera unohtui matkasta eilen, joten kuvia ei tuolta ekareissulta ole.

Olen ottanut tavoitteeksi (kielen oppimisen lisäksi) oppia leipomaan leipää. Ruisjauhoja en ole vielä löytänyt, mutta jos ensin saisi vuokaleivän onnistumaan. Leipäkin kun on täällä aika kallista. Eka kokeilu jäi vähän lättänäksi, kun taisin laittaa liian kuumaa vettä ja tapoin hiivan. Kyllä me ne silti syötiin ;) Nyt on toinen satsi kohoomassa, saas kattoo miten eukon tällä kertaa käy...

3 comments:

  1. Taikinanjuurta sais vaikka täältä kotoa jos oikeeta ruisleipää aiot tehdä.On ollut tosi kuumaa,tänäänkin varjossa 27.Tytöt oli 2 yötä hoidosa nyt on aika poikkinainen olo.

    ReplyDelete
  2. Piti just ehdottaa, että Matkusta juuri mukaan. :-)

    ReplyDelete
  3. Siinä vaiheessa kun paistat omat shipsit pyörryn =)

    ReplyDelete