Wednesday, May 12, 2010

Valvotaan yöt ja nukutaan päivät

Toissailtana kun olin nukkumaan menossa hieman yhden jälkeen, huomasin olkkarin ikkunasta aivan upean taivaanrannan. Aurinko harkitsi nousua ja värjäsi taivaan punaiseksi. Tottakai siitä piti ottaa valokuva, vaikkei mun näppäilyllä värit ihan kohdalleen kuvassa menekään jos vertaa aitoihin väreihin. Aurinko laskee täällä yhdentoista maissa ja nousee kahden jälkeen, eli pimeetä ei oo missään vaiheessa. Nukkumaan meno siirtyy koko ajan myöhemmäksi, kun ei sitä tajua että on jo myöhä kun ei tuu pimee.Tänään oltiin T:n siskon kanssa shoppailemassa, missio numero yksi oli löytää joko valmiit verhot tai edes verhokangas. Luonnollisesti se oli se viimeinen putiikki josta se viiden metrin pätkä sitten löytyi... Tai olisi löytynyt jo aiemmin mutta oli vähän turhan tyyris, kun en viitsi tavallisesta kankaasta maksaa 50 egee/metri. Ainahan se on tiedetty että mulla on kallis maku, mutta sattumalta löytyi sitten myös hyväksyttävissä oleva kuosi halvemmalla. Onneksi. Muuten oltais oltu varmaan koko kesä ilman verhoja.

Löydettiin myös ruokakauppa jossa ei käynyt Master Card. Meinas tulla nolo tilanne kun tönötät kassalla hihna täynnä ruokaa, ja kortinlukulaite vaan kiljuu. Kassan setä sitten valisti ettei niillä käy Master. Alaleuka loksahti kieltämättä, kun joka paikassa on tähän asti käynyt Puolaa ja Sloveniaa myöten. Sitten täällä isohkossa ruokakaupassa ei käy... Eipähän tarvi siihen puljuun enää mennä. Onneksi en ollut yksin liikkeellä, joten tuli ne sapuskat maksettua kuitenkin.

Taidan tästä lähtien kuitenkin pitää paikallista valuuttaa hieman käteisenä matkassa, että vältyn vastaavilta tilanteilta jatkossa.

Täällä on maanantaina kansallispäivä, joka tarkoittaa tietysti pyhäpäivää. On kuulemma kylä täynnä jengiä, paraateja ja kaikkee. Ajattelin houkutella T:n kartsalle kattelemaan tohinoita, jossei se oo töissä. Ja jos on niin saatan mennä bussilla ja seurata sitä kaikkee terrellä sidukka nenän edessä. Ovat luvanneet hyvää keliä tänne jatkossakin, eli pitäis tarjeta :)

On muuten kiva kun kommentoitte välillä, tietää että joku joskus viitsii lukea ettei ihan turhaan tänne kirjottele. Sain tänään vihdoin oman koneen verkkoon, joten nuo ääkkösetkin on taas pelissä mukana.

2 comments:

  1. Täällä on 23 astetta lämmintä, puut kohta lehdessä, ihmiset paitahihasillaan ja ootellaan kesän ensimmäistä ukkosta, joka riehuu jo osassa maata.

    ReplyDelete
  2. :) Kotoisan oloisia maisemakuvia! Naatiskele sie niistä mutkateistä ja maisemista!
    Kuulostaa kovin tutulta tuo kaupan kassan episodi. Trondheimissa taisi toissakesänä olla samanlainen hämmentynyt tunne. Siitä lähtien oon ihan tahallaniki ensin tarjonnu sitä korttia ja sitten vasta "ihmeissäni" kaivellu seteleitä... ;-> E

    ReplyDelete