Thursday, May 27, 2010

Juhlia sekä shoppailua

Viime viikonloppuna päätin sitten käydä kirkossa. Päätöstä edesauttoi rippijuhliin tullut kutsu, jossa minut mainittiin "rakkaimpana". (Kysyin tietenkin ensin, että kenet T meinaa mukanaan viedä..) Kokemus oli yllättävän positiivinen, vaikka suurin osa jutuista meni vähän ohi. Pappi naureskeli ja kertoi saarnassansa vitsejä huitoen kuin heinämies joten tunnelma oli huomattavasti vähemmän pönöttävä kuin vastaavassa suomalaisessa tilaisuudessa. Sangen viihdyttävää, siis.

Itse rippijuhlat olivat huomattavasti juhlallisemmat kuin missä olen käynyt. Vieraita oli noin 60, ja pöydät oli katettu juhlavan kauniiksi rippilapsen kuvia ja paikkakortteja myöden. Juhlakalu istui esillä niinkuin hääpari ikään, vanhemmat molemmilla puolillaan. Oli puheita ja valokuva-slideshow lapsuudesta. Parasta kekkereissä oli kuitenkin ruoka, varsinkin kun päästiin jälkiruokaan asti.. Täytekakkuja oli valehtelematta ainakin 10! Oli ihan perinteistä kermakakkua, suklaakakkuja, marenkiunelmia jne. Niin taivas! Meillä unohtui kamera, mutta kuvia tulee sit kun mä niitä saan muilta juhlissa olleilta.

Kyseinen viikonloppu oli muutenkin pyhä, Suomessa tunnettua helluntaita kutsutaan täällä nimellä pinse, eli saatan lanseerata täällä uuden sanonnan: "Pyhä Pinse" :)

Muuten viikko on mennyt pihahommissa, kelien vihdoin sen salliessa. Etupihalle rakentuu kovaa vauhtia muuri, ja sen valmistuttua päästäänkin rakentamaan terassia. T armollisesti auttoi kaivamaan valtaosin ruusupuskista ylös, mihin saattoi vaikuttaa se että herralla oli käytössään traktori millä kaivaa...

Tänään poikettiin T:n siskon kanssa Kilpisjärvellä ostoksilla, ja saatiin siihen kulumaan ansiokkaasti melkein koko päivä. Ne jotka on Kilpisjärvellä käyneet, tietävät että shoppailumahdollisuudet siellä ovat melkoisen rajalliset, eli saavutus oli melkoinen. Perimmäinen syy reissuun oli mun uuden kuivapukuni saapuminen ko kylän Matkahuoltoon. Samalla tuli luonnollisesti täydennettyä suklaa- ruisleipä- ja sipsivarastoja. Ikäväkseni huomasin ettei putiikissa ollut vieläkään niitä täydellisiä sipsejä, mutta tuli ostettua niiden low fat-versiota pari pussia. En oo vielä maistanut, joten en tiedä miten suuri pettymys tulee.

Huomenna lähdetään ajelemaan Hognfjurdeniin Västerostreffeille. Tämän kesän eka kokoontumisajo, matkaa yhteen suuntaan noin 400 kilsaa. Kekkereistä mahdollisesti enemmän ens viikolla :)

Tromssa hiljenee (mutta minä en..)

3 comments:

  1. Elintarvikealan lakkoilun takia ko. sipsit on olleet täälläkin monesta pikkukaupasta loppu.

    ReplyDelete
  2. Moro, terkut Vorsasta!

    ReplyDelete
  3. "Päivä Kilpishallissa" kuulostaa ihan Marx-veljesten leffalta. Ehkä kohelluskin oli samanlaista..?

    ReplyDelete