Saturday, October 9, 2010

Kuvatuksia

Mä olen joskus sanonut, etten enää ikinä muuta pois katuvalojen vaikutusalueelta. Luulin jo että taas tuli puhuttua läpiä päähänsä, mutta nyt syksyn tullen huomasin aivan uuden asian. Meillä on täällä katuvalot! Eli ei me ihan niin maalla asutakaan! Eihän niitä tietenkään kesällä hoksaa kun eivät pala, pieniä kun ovat. Hienoa huomata että omat päätökset pitää sittenkin vaikkei niistä itse niin varma olisikaan. Kuvan otin meidän olkkarin ikkunasta, ja nuo heijastumat tulee merestä.


Tuli otettua myös kuutamosta kuvia, kuu valaisi upeasti meren pintaa. Tosin joku joka oikeasti osaa ottaa valokuvia, olisi varmasti saanut kuvan onnistumaan paremmin. Jännästi tuo kuu tuli tuplaksi, eli oikeasti meillä täällä Norjassa on vain yksi kuu mikäli joku sitä epäili :)


Tänne (niinkun lehtien mukaan Suomeenkin) on luvattu ensi viikolle lunta. Uhh. Jos talvi ei ole ollut ennenkään lempivuodenaika, niin miten sitten nyt kun se on entistä pidempi? Pitänee alkaa seurailemaan halpamatkoja etelän lämpöön. Joku sukellukseen soveltuva paikka kelpaisi, vaikken olekaan varma vieläkö märkäpuku menee päälle...

Me saadaan sittenkin tälle syksylle pihatie kuntoon! T sai tänään langan päähän jonkun heebon, jolla on sitä murskattua asfalttia! Nyt odotellaan tarjousta paljonko koko lysti tulee maksamaan, mutta pakkohan se on tehdä. Ja kun tekee kerralla hyvin niin ei tarvitse heti tehdä uudestaan. Mulla on meinannut jo vähän mennä hermot, kun piha on revitty auki ja kengissä tulee niin paljon hiekkaa/multaa sisälle. Ne kun tuppaa leviämään koko kämppään kun täällä ei (ylläri!) imuroida ihan joka päivä.

Vielä yksi kuva -siitä T:n veljen tyttärestä. Ikävä kyllä kuva ei onnistunut ihan täysin (kun ne mun kuvaajanlahjani on taidettu laukasta edelliseen geeninäytteeseen). Pieni tyttö syntyi siis kolme viikkoa etuajassa, ja painoi vain 1915 grammaa. Kuvaa otettaessa pikkuneiti on alle vuorokauden ikäinen, ja isompi sormi kuvassa on T:n. Uuden tulokkaan pikkusormen kynsi oli pienempi kuin nuppineulan pää :) Yhtä pientä natiaista en ole tainnut ennen nähdä.

1 comment:

  1. Onpas pieni kaveri tosiaan!!! :-O Ja sun katuvalos näyttää olevan hiukan kaukana, ei noita lasketa... :-D

    ReplyDelete