Friday, March 11, 2011

Mulla mitään asiaa ole

Toinen vajaa työviikko takana, ja homma tuntuu edelleen olevan ihan ok. Uusia hommia opetellaan joka päivä, ja tekeehän se tietysti homman mielenkiintoiseksi kun ei ole vielä rutiineja. Porukkaan on tutustunut hieman paremmin, ja pari uutta kansallisuuttakin löytyi: hollantilainen ja kaksi latvialaista. Talossa on kuulemma toinen suomalainenkin, mutta ei ole tullut vielä vastaan.

Kieli tuottaa vielä hieman ongelmia, kun ei ole tuo alakohtainen sanasto oikein hallussa. Mahdanko tietää kaikkia edes suomeksi :) Hauska on kuitenkin ollut huomata miten toisten alkuasukkaiden puheesta saa paljon paremmin selvää kun toisten, murteet saattavat olla aika hankalia. Jo aiemmin olen todennut että Trondheimin seudun murre on käsittämätöntä mongerrusta, mutta kaikkien työmaalla vastaantulevien kotipaikkaa en ole udellut joten tarkempaa diagnoosia ei vielä kykene tekemään. Tietysti myös ihmisillä on erilainen tyyli puhua, minäkin esimerkiksi puhun suomea äärettömän selkeästi ja kiireettömästi :) Kielitaito on kuitenkin koko ajan paranemaan päin, huomaan ymmärtäväni jopa radion uutisista jotain.

Aiemmin mainitsemani naapurimaan kollega aiheutti toissapäivänä kateuden, vihan, surun sekä väkivallan tunnetta. Työn lomassa jutustellessa selvisi, että kaveri on vuokralla erään paikallisen kesämökissä, eli talviasuttavassa pienehkössä talossa. JOSSA ON SAUNA! Eikä kyseinen svedujuippi edes lämmitä "bastuansa" kun kuulemma korkeintaan kerran viikossa. Niin väärin, niin väärin. Ja täällä isäntä sanoo että nyt kun sä olet töissä niin voit ostaa vermeet niin hän pistää mökin pystyyn. Hitto, minähän tilaan Suomesta rekan kyydissä tynnyrisaunan tuohon pihalle, sellaisen ettei tarvitse kun puut pistää uuniin palamaan ja mennä lauteille istumaan. Ala mitään rakentamista odottamaan, pienemmätkin hommat ovat välillä kateellisia iisakin kirkon valmistumisnopeudesta :)

Nyt tämä työn sankari istahtaa loppuillaksi tuijottamaan laatikkoa viinilasi seuranaan. (Ja se kirkon rakentaja kanssa, tietysti)

Ai niin, sisäpuutarhassa on jo kovasti ituja. Kohta ollaan molemmat rehukuurilla.

2 comments:

  1. Ei mullakan mitään asiaa mut remppa on täydessä käynnissä paitsi pesuhuone jossa todettiin kost.vaurio. Saapi nähdä kauanko kuivatellaan!

    ReplyDelete
  2. Tomaatit on taimella ja aurinko paistaa,olis hyvät hiihtokelit mutta ollaan molemmat toista päivää mahataudissa.

    ReplyDelete