Sunday, March 27, 2011

Valoa kansalle

Kelloja on sitten siirretty täälläkin, ja tuntuu hieman oudolta kun on vielä valoisaa vaikka kello on jo kahdeksan illalla. Viime viikolla ennen kellojen siirtoa ihastelin auringonnousua herätessäni töihin aamuvuoroon - varttia yli viisi.. Päivän piteneminen saa kurjasta kelistä huolimatta energiatason nousemaan ihan eri tasolle kun missä se on talvikuukaudet ollut. Makkarin maalausurakka on valmis (no okei, vielä kiinteän kaapin ovet vaihtaa väriä), ikkunalla tönöttävät rehut on koulittu ja ne on saaneet jo seurakseen kesäkukkiakin ensimmäisen satsin, ja ompeluksetkin on edistyneet. Tosin tuo ompelupuoli ei ihan niin sutjakasti kun olisi voinut. Mulla se vaatii tietyn mielialan ennenkuin koneen viereen istuu, ja sitä ei ole hetkeen ollut :)

Kelit on olleet viime viikon jostain todella syvältä. Lunta on tullut joka päivä jotain 10-20 senttiä, eikä aurinkoa ole näkynyt kuin ihan vilaukselta muutamana päivänä. Tuuli onneksi kuljettaa enimmät lumet nurkista pois, joten lumityöt eivät ole lisääntyneet samaa määrää. Keskiviikkona saatiin niskaamme oikea myrskykin, joka aiheutti extempore-yökyläreissun. Kotiin asti kun ei olleet tiet auki, ensin oli yksi silta suljettu ja lisäksi tämä meidän lähellä oleva, jo aiemmin mainitsemani, lumivyöryalue. Onneksi T:n veli asuu lähellä työpaikkaa ja tuo aiempi tien sulkeminen viisasti hieman. Työrepussa nimittäin kulkee mukana hammasharja sekä puhtaat alusvaatteet, autossa olisi lisäksi ollut vielä makuupussikin, mutta kimppakyydin takia auto ei ollut matkassa. Pääsin siis nukkumaan prinsessahuoneeseen prinsessan itsensä nukkuessa tyytyväisenä vanhempiensa välissä.

Tie on muuten tälläkin hetkellä sulki, saa nähdä mennäänkö huomenna töihin vai ei.

Tällä viikolla todistin myös ainakin itselleni aivan uutta sääilmiötä: samaan aikaan satoi sekä vettä että lunta.. Hetken aikaa meni ennenkuin tajusin miksi lumihiutaleet ropisevat pipoon niinkuin isot pisarat :)

Äänestyslipuke tuli postissa perjantaina, ja täällä pääsee äänestämään 9.4. Toivottavasti muistan, vaikka haitanneeko tuo hirveästi vaikka jäisi äänestämättä. Lipukkeen inspiroimana kävin kuitenkin muutamassa vaalikoneessa testaamassa josko löytyisi itselle ehdokas. Osassa kysymykset ovat lähes kaikki melkein samasta aiheesta, joten tuntuu ettei painotus mene välttämättä ihan oikein. Ainakin tarkemmin tutkiessani vaalikoneiden minulle tarjoamia ehdokkaita, tuntui että metsään menee. Saa nähdä, josko sieltä joku löytyisi.

Pari viikkoa sitten kävin T:n siskon kanssa suomi-yhdistyksen saunassa kun tarjosivat ihan ilmaiseksi. Hyvät oli löylyt, ja huomasi kyllä että sauna oli suomalaiset rakentama. Tällä viikolla sain saunalle oman avaimen, joten nyt pääsen saunaan ihan ilman kutsuakin! Vielä ei ole tullut käytyä, mutta josko sitä vaikka ensi perjantaina varaisi saunan itselleen. Perjantaille on kyllä suunnitelmissa muutakin ohjelmaa, ajattelin nimittäin ajella käymään Suomessa ostoksilla jos kelit sallii. Olisi taas kaikennäköistä ostettavaa, esimerkiksi auran sinappi alkaa olla loppu. Toivottavasti ei iske myrskyt jotta on tiet auki.

On muuten aika jännä miten sitä melkein joka päivä ajattelee kirjoittavansa jostain asiasta tänne, ja sitten sen kuitenkin unohtaa. Kun ei kuitenkaan ihan joka päivä viitsi kirjoittaa. Varsinkin kun odottaa että josko edes joku kommentoisi ennenkun laittaa uutta tarinaa tulemaan... Asioita joista suunnitteli kirjoittavansa ei kuitenkaan muista koneen ääreen istuessaan, muistaa ainoastaan että oli joku juttu..

Valokuvia ei ole tullut räpsittyä hetkeen, joten lisäillään niitä sitten kun on jotain mitä näyttää.

Olkaahan ihmisiksi siellä.

5 comments:

 1. Vaikka me muut ollaan laiskoja kirjoittamaan, niin koita sä jaksaa. Kiva näitä on lukea. Toivottavasti pääset töihin ;)

  ReplyDelete
 2. Olen Eevan kanssa täysin samaa mieltä! Kyllä mä ainakin käyn täällä usein katsomassa sun juttuja. Ja niitä on ihanaa lukea. Älä vaan lopeta!!! <3

  ReplyDelete
 3. Kovasti odottelen aina uutta tekstiä sinulta,täällä kun on aika hiljaista ja tapahtuma köyhää.Tytöille olen yrittänyt ommella prinsessamekkoja,kovin hitaasti vaan edistyy.Mukavaa kevään jatkoa!

  ReplyDelete
 4. Kesä keikkuen tulevi eKarjalassakin, lunta on tullut kolmena päivänä, vaikka viikko sitten näytti jo, että kesä alkaa. Lumivyöryt kuulostaa eksoottiselta, kun täällä ainoa vyörymahdollisuus on katolta alas rymisevä lumi. Meidän pienimies laittoi pääsiäistiput isoon kynttilälyhtyyn asumaan, niilläkin kun pitää kuulemma olla koti :-) Laitetaanko sinne mämmiä postituksella!?! t.Kaija

  ReplyDelete
 5. Hei kyllä näitä luetaan.
  Oliskos siellä kesällä jotain "hyviä" rakennusprojekteja... jos vaikka tultais mopolla piipahtamaan ;) T: Ne toiset ekarjalasta.

  ReplyDelete