Tuesday, April 19, 2011

Påskeferie

Täällä on melkein alkanut jo pääsiäisloma, huomenna vielä puolikas päivä töissä ja sitten saakin laiskotella kokonaiset viisi päivää :) Pääsiäinen tuntuu olevan täällä jotenkin vielä merkityksellisempi kuin Suomessa, enkä nyt tarkoita sitä kristillistä sanomaa. Kaikilla on kauheasti suunnitelmia pääsiäiselle, perinteisesti pitäisi kuulemma lähteä samoilemaan vuorille sukset jalassa. Jos ei muuten niin pikku reissuja päiväseltään perheen kanssa, ja sitten grillataan notskilla makkaraa. (Joka rullataan pienen rieskan sisään ennenkuin syödään. Outoa.) Ne joilla on mökki, suuntaavat sinne. (Sitä mäkin olen vähän yrittänyt T:lle ehdottaa, mutta en tiedä onko siellä koko suku kun on kerran yhteiskäytössä..) Kaikki kyselevät että mitä aiot pääsiäisenä tehdä, ja kun vastaa ettei ole ihan varma niin katsotaan sillälailla hieman hitaasti. Että tuossa on jotain vikaa tuossa tyypissä.

Kaikki mitä tällä hetkellä lehdissä mainostetaan, on pääsiäis-jotain, ensimmäisenä silmiin osui pääsiäismarsipaani. On pääsiäistarjouksessa pääsiäisleipää, pääsiäislammasta, pääsiäisirtokarkkeja ja luonnollisesti myös pääsiäismunia. Virpomista täällä ei harrasteta, eli ei tarvitse varautua normaalia suuremmalla karamellimäärällä. Tenaville täällä on tapana ostaa iso pahvinen pääsiäismuna, joka on täynnä karkkia. Ja ehkä jotain muutakin, en ole kurkannut kaupassa niiden sisälle.

Yksi paikallinen erikoisuus minkä taannoin huomasin liittyy liikennejärjestelyihin. Työmatka kulkee erään "lähiön" lävitse, ja olen aiemmin rekisteröinyt että tien varrella kulkee pyörätie, paikoin molemmilla puolilla. Muutama päivä sitten en meinannut tajuta näkemääni, kun hokasin että liikenneympyrästä lähti liittymä -pyörätielle. Siis ihan vain ja ainoastaan pyörätielle. Kunnes seurasin katseella hieman edemmäs, ja tajusin että tien varrella oleviin omakotitaloihin ei muuta reittiä pääse. Suomessa käsittääkseni vastaavassa paikassa tehdään pyörätien ylitse pieni liittymä, josta talon asukkaat pääsevät tielle, mutta täällä on tien laidassa komeat rotvallin reunat joista tavallisella henkilöautolla ei kannata yrittää yli. Yritin jopa kartasta katsoa että jospa kyseessä onkin pieni katu, mutta ei sitä kartasta löytynyt. Omituisia ovat.

Työmatkan varrelta tuli tänään taas näpsittyä parit kuvat kännykällä. Kaikki alla olevat kuvat on siis otettu tänään muutaman kilometrin säteellä toisistaan. Lumimäärä vaihtelee runsaahkosti pienellä matkaa.Meidän lähellä on näitä perinorjalaisia ruohokattotalojakin :)

Allaolevaa voi verrata siihen pari viikkoa sitten räpsäistyyn. On ne lumet vähän sulaneet.

No comments:

Post a Comment