Thursday, April 28, 2011

Kokonainen vuosi

Viime maanantaina tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun T:n norsun kokoinen pakettiauto kurvasi pihaan täyteen lastattuna. Peräkärrykin oli ääriään myöten täynnä ja tavaroiden mukana tuli tiluksille "emäntä" naapurimaasta. Tuon viime postauksen pihavertailukuva oli niiden kuvien joukossa jotka sinä päivänä näppäsin uuden kotini pihalta.

Aika kuluu käsittämätöntä vauhtia, paljon ihania ja ikäviäkin asioita on ehtinyt vuoden aikana tapahtua. Päätöstä muuttamisesta en ole kuitenkaan katunut, vaikka täältä ei sitä oman alan työpaikkaa olekaan löytynyt. Kyllähän sen tietysti tiesi, kun näin pohjoisessa ei niitä hommia yksinkertaisesti ole.. Töitä kuitenkin on, kielitaito on parantunut rutkasti eli pystyn asioimaan virastoissa ihan keskenäni. Ilman T:tä on tullut pyörittyä verotoimistossa, pankissa, jätelaitoksella ja tietysti työkkärissä silloin pari kuukautta sitten ihan noin muutaman mainitakseni.

Pääsiäinen kului täällä nopeasti, kun ensin muutama päivä touhuttiin kotona ja sitten siirryttiin mökille. T:n perheen mökki on anopin kotipaikalla, ja siitä johtuen mökin naapurissa asuu puoli sukua. Mökillä oli myös T:n veljen perhe, ja niin sitä napsahtikin heti koko porukalle kutsu tulla istumaan iltaa enon uudelle grillikodalle.


Veljensä oli käynyt aiemmin päivällä pilkillä ko. enon kanssa vuorilla olevalla järvellä, ja grilliin löysikin tiensä naudan(?)lihan lisäksi myös läjä taimenfileitä.


Siellä me sitten vuonon rannalla grillailtiin, ihasteltiin auringonlaskua;


ja auringonlaskun jälkeen jouduttiin ottamaan muutama irish coffee kun tuli hieman viileä. Nukkumatti kutsui kuitenkin aikaisin, johtuen seuraavan päivän ristiäisistä.

Täällä normaalia ristiäisille on, että ne on kirkonmenojen yhteydessä. Eli ensin on ihan se tavallinen jumalanpalvelus (pääsiäisenä luonnollisesti hieman normaalia pidempi..), sitten jossain välissä kastetaan kastettavat joita saattaa olla useampi, vielä loppuvirret ja homma on kasassa. Kirkonmenojen jälkeen tietysti vanhemmat ja kummit kuvauttavat itseään ja vasta nimettyä kirkossa papin kera ennen siirtymistä juhlapaikalle. Tällä kertaa hommassa oli erikoinen lisä, sillä toinen kastettavista oli 15-vuotias tyttö jonka konfirmaatio oli kuulemma seuraavana viikonloppuna. Ja kuten tiedätte, ei voi päästä ripille jos ei ole kastettu. Siellä se sitten alttarilla kumartui sen maljan ylle ja pappi läiski vettä kutreille. :)

Itse juhlat oli sitten hyvin pitkälle saman tyyliset kun rippijuhlat taikka häät. Koristeltu juhlapaikka (tällä kertaa vanha koulu), missä pöydät rivissä. Ruokapuoli oli tällä kertaa kylmä pöytä, ja erittäin hyvä sellainen olikin. Runsaasti salaatteja, lihaa ja kalaa. Jälkiruokana normaaliin norskityyliin ziljoona kakkua.


Tai, no, näkyykin olevaan "vaan" kahdeksan.. Hyviä olivat, vaikken ihan jokaista kyllä maistanutkaan. Tällä viikolla onkin sitten taas palattu ruotuun ja jätetty herkkuja vähän vähemmälle noiden pääsiäisen mässäilyjen jälkeen :)

Huomasin muuten eilen kun ajelin kotiin pidennetystä iltavuorosta (eli puoli kahdelta yöllä) että ei ollut kokonan pimeä. Tummia sadepilviä oli runsaasti, eli ilman pilviä olisi varmasti ollut valoisampaa. Nyt valoisuus oli juurikin se, jolloin ei oikein tiedä ajaisiko pitkät päällä vaiko eikö. Niin ihanaa, kesä tulee ja sen mukana valoisat (yöttömät) yöt!!

1 comment:

  1. Puutarhassa perunat ja sipulit kylvetty,tomaatit istutettu kasvihuoneeseen,yöllä täytyy tosin pitää lämpöpuhallinta päällä etteivät palellu.Kyllä se kesä siitä pikkuhiljaa tulee.HAUSKAA VAPPUA sinne pohjoiseen!

    ReplyDelete