Monday, May 9, 2011

Porataan öljyä

Viikko sitten työmatkalla odotti hieman erikoisempi näky, öljynporauslautta Polar Pioneer oli saapunut Tromssaan. Lautta seisoo satamassa pari viikkoa korjaustöiden takia, minkä jälkeen se seilaa takaisin asemapaikalleen jonnekinpäin jäämerta (?). Kuvasta ei ihan kunnolla näe (kännykällä kuvattu) lautan kokoa, mutta se on VALTAVA. Ja kuulemma öljynporauslautaksi pieni. Tornin korkeus on 104 metriä, kun Tromssan saari on korkeimmalta kohdaltaan jotain 140 metrin tienoilla. Vierestä seilaava Hurtigruten näyttää soutuveneeltä :)


Samalla kun kävin näppäämässä kuvaa lautasta toiselta puolelta salmea, huomasin rannalla myös laivan raadon. Ei mitään hajua mikä paatti on mahtanut aikoinaan olla, eikä tietoa siitäkään miksei sitä ole raahattu pois. Siinä se kuitenkin tönötti säälittävän näköisenä.

Mantereen puolelle on rakennettu taloja (joista maisemat on muuten aika upeita, yksi tuttava asuu näissä taloissa) jotka ovat osittain veden päällä.


Viime viikolla töihin ajellessa näin parina päivänä poroja tiellä. Poroja ei ole näkynyt sitten viime syksyn, joten tilanne oli sen verran erikoinen että tulin maininneeksi siitä töissä sellaiseen toteavaan tyyliin. Että ovat varmaan tulleet vuorilta alas kun siellä on vielä lunta ja täällä alhaalla ei. Ruoan perässä, you know. Ei se sitten ihan niin ollut mennytkään, mulle lykättiin nenän eteen viikonlopun paikallislehti ja sanottiin että lue siitä. Ja minähän luin. Noin sadan poron tokka on ollut talvehtimassa jollain lähisaarella, ihan tarkkaan en tiedä että missäpäin. Ne kuitenkin tuotiin laivalla tuohon rantaan, alle puolen kilometrin päähän meidän talosta. Siis sellaisella rahtilaivalla, josta vain avattiin "rannassa" takaluukku ja tyrkittiin porot pihalle. Onko siis kumma jos niitä seikkailee tiellä..

Tähän loppuun vielä viime viikolta "Melkein kotona"-kuva. Ei ole enää lunta, ei. Puutarhahommia voisi tehdä, jos ei sataisi vettä. Ja eilen kun oli aurinkoinen vapaapäivä, niin lupauduin auttamaan T:a autotallissa jonne piti valaa uutta lattiaa. En sitten tajunnut että kuinka paljon sitä betonia piti tehdä ja lapioida.. Siinähän meni sitten koko päivä, eikä ehtinyt pihalla tehdä mitään. Nyt kun olisi aikaa ennen töihinlähtöä niin tulee vettä. Tuppaa hivenen jurppimaan.. Se toisaalta on ihan normaali maanantai-fiilis :)

1 comment:

  1. Ja täällä hellettä,eilen siivottiin Kiipulla Merjan ja Pirjon kanssa mökkejä,illalla katsomassa tyttöjen jumppaesityksiä Auran pirtillä,sulosia.Iskä kylvää rypsiä ja on kiireinen.

    ReplyDelete