Tuesday, May 17, 2011

Taas juhlitaan

Syttende mai. Eli paikallinen kansallispäivä. Viime vuonna jo kirjoittelin siitä miten täällä on paraateja kaupungilla ja perheet viettävät päivää juhlapuvuissaan. Tänä vuonna me ei lähdetä tungokseen, missä saa varoa tallovansa pienimpiä ja jonottaa jäätelöä puoli tuntia. En edes uskalla arvella miten kauan ruokaa pitäisi odottaa.. Pubit eivät kuitenkaan ole auki, Norjalaiset kun ovat sen verran perhekeskeistä kansaa ettei kansallispäivää ole tarkoitettu juopotteluun. Kaupungilla ei siis löydy mitään meille.. Tänä vuonna keli ei suosi ihan yhtä paljon kuin viime vuonna, aurinko tosin yrittää pilkistää pilven raosta, mutta tuuli on (yllättäen) kova.

Meidän juhlapäivä kuluu kotona grillatessa, T kun innostui kutsumaan kaveripariskunnan syömään. Tosin vasta hieman illemmalla. Se tarkoittaa tietysti sitä, että ensin pitää siivota. On ilmeisesti suuri synti että siivous on jätetty kansallispäiväksi, mutta aikaisemminkaan ei ehtinyt. Nyt pitäisi vielä innostaa T auttamaan, se kun ei ole järin rakastunut kyseiseen toimintaan.. Itsepä meni kutsun esittämään, joten saa luvan myös auttaa :)

Muuten täällä on viime ajat kuluneet ihan normaalissa arjessa, töitä, pihatöitä ja autotallin fiksausta. Mitä nyt perjantaina käytiin paikallisen mopokerhon kekkereissä. Lähdettiin pirskeistä kotiin joskun hieman kolmen jälkeen, ja eilen töissä minua valistettiin että oltiin lähdetty turhan aikaisin. Niissä kuulemma olisi pitänyt venyä aamun tunneille, kollega oli ollut kotona klo 11 lauantaina. Enää vaan ei jaksa, nuorempana olisi mennyt heittämällä..

Juhliessa kävi hyvinkin selväksi se, ettei suomalaisuus ole täällä todellakaan mikään erikoisuus. Bileistä löytyi useampikin henkilö, joilla oli jotain sukulaisuussuhteita Suomeen, isoäitiä tai vastaavaa.

Kuvia ei tähän postaukseen irtoa, uusi tilattu kamera kun on vasta matkalla postin kyydissä. Tilauksesta ei olekaan vasta kun melkein kuukausi.. Tilasin samalla sukelluskotelon kameralle, jota firmalla ei ollutkaan varastossa. Antoivat siis kamerankin seistä siellä, piti soittaa ja perua sukelluskotelon tilaus ennenkuin sai kameran matkaan. Ja nyt se on ollut jo viikon postin hoteissa. Ei mikään salamatoimitus, siis. Toivottavasti saan uuden lelun pian käsiini, eiköhän tännekin eksy jokunen näpäytys sen jälkeen.

Norjan TV näytti jääkiekkoa tasan kaikki Norjan pelit, sekä finaalin. Pääsin siis katsomaan jopa yhden Suomen pelin kotisohvalta. (Suomi-Norja pelin aikaan olin töissä) Ja niinkuin kaikki varmasti tietävät, se meni aika hyvin. Maanantaina töissä en mahtanut itselleni mitään, oli pakko kysyä ruåtsalaiselta kollegalta (viattomasti) notta katsoitko eilen peliä :)

Mukavia kultajuhlia teille sinne, täällä luin kaksikin lehteä maanantaina, eikä niissä ollut mitään mainintaa. Edes urheilutulossivuilla, joissa on kaiken maailman tuloksia, raveista ja suunnistuksesta telinevoimisteluun..

3 comments:

 1. Hyvä Suomi.Tänään istutettu iskän kanssa 960 männyn tainta,saas nähdä kuinka pääsee aamulla sängystä ylös.Huomenna jatketaan,kuusen taimia olis n.1800 kpl.Viikonlopuks tarttis ehtiä leipoo ym.kun Julian kanssa täytetään 4v.Terkkuja ja lämpimän kesän odotusta teille.

  ReplyDelete
 2. Hyvät oli pelit ja täällä on juhlittu ja osa jatkaa edelleen... Eikös ne edes kirjotellut siellä miten suomipoika vetäs kunnon juhla kännit ja nyt kovasti häpeillään ja selitellään et kuinka pojat nyt niin kovin juhli!!! Harmittaa hiukan niitten puolesta, kai sitä nyt saa juhlia vähän rankemmin tollasen voiton jälkeen. Mukavaa kesän odotusta =)

  ReplyDelete
 3. Kattelin määkin viimisen erän kokonaan..
  Muutto lähestynee - ehkä jo noin viikon kuluttua - toivon ainakin niin kun rupeepi kyllästyttään tää muutan - en vielä - muutan - en vielä----! Terqut Teelle!

  ReplyDelete