Tuesday, March 12, 2013

Motkotuspäivitys

Kiinnitin tänään huomiota kaupungissa ajellessani ilmiöön, joka on tuttu sekä Suomesta että Norjasta mutta jaksaa silti ihmetyttää. Lumien sulaessa kinosten alta paljastuu nimittäin aivan järkyttävä määrä törkyä. Tietysti ne ovat kerääntyneet koko talven ajan, mutta hei, silti.

Täällä on pienehkön ostoskeskuksen (ja McDonaldsin) edessä liikenneympyrä jossa kasvaa mitälie-pensaita. Luminen osaksi sulettua ei puskia tahdo erottaa roskien alta, vaikkeivät mitään pikkupensaita olekaan. Sekaan mahtuu juomatölkkejä, hampurilaispakkauksia ja muovipusseja. Läheisen hampurilaisravintolan edessä, sivulla ja parkkipaikan reunoilla on roskikset. Samoin kaupan pihassa, ja viereisellä huoltoasemalla. Monesti näkee ihmisten syövän sapuskoitaan autoissaan, ilmeisesti illallinen on noudettu drive-inn ikkunasta.

Onko tosiaan niin että ruokailun jälkeen roskat on pakko nakata ikkunasta pihalle? Eikö voi vaikka viedä kotiin ja siellä roskikseen? Tai jos ikuisen laihduttajan repsahdettua omatunto kolkuttaa niin että herkuilta tuoksuvat paperit pitää saada heti pois silmistä, eikö sitä p**settä voi oikeasti nostaa sen vertaa penkistä että raahaisi kuonat sinne minne kuuluu, eli siihen noin kahden metrin päässä olevaan astiaan? (Jonka viereen voi ajaa autolla jos se ahteri painaa liikaa...)

Mutta sama sen kai väliä, kyllä kaupungin työntekijät ne sieltä jossain vaiheessa siivoaa. "Onpahan niilläkin jotain tekemistä palkkansa eteen."

Voihan ärrrrrsytys!

No comments:

Post a Comment