Sunday, March 31, 2013

Pääsiäislomalla

Otin pari päivää töistä vapaata saadakseni ihan kunnon pääsiäisloman. T:llä on koulusta viikon mittainen pääsiäisloma, ja tuohan lennähti jo viime sunnuntaina pohjoiseen. Minä nautin vielä muutaman päivän hienoista keleistä etelässä ennenkuin lensin perässä Tromssaan. Täällä ei "pääsiäiskeleistä" ollut tietoakaan vaan lunta tuli, niinkuin täällä aina, vaakasuoraan. Lentokenttä oli kuulemma ollut välillä suljettuna kiitoradan auraustöiden takia.

Täällä on useita teitä suljettuna lumivyöryvaaran takia ja norjalaisten harmiksi vuorille menoa ei pääsiäisen aikaan suositeltu, päin vastoin kehotettiin olemaan kotona. Norskithan tyypillisesti menevät pääsiäiseksi mökeilleen ja ulkoilevat oikein urakalla eväinään appelsiineja ja kvikk lunsj-suklaata. Me uskottiin kehotuksia puoliksi, mentiin mökille mutta ei kiipeilty sen ylemmäksi. Appiukon kanssa tosin tehtiin mielikuvamatka ja syötiin suklaat sohvalla istuen :)

Mökillä tuli nautiskeltua olosta hieman enemmänkin, siellä kun on se sauna... Ja T:n veli lupautui kiirastorstaina tekemään poronkäristystä, joka pienen tauon jälkeen maistui taas oikein hyvältä. Veljen kokkaillessa keittiössä minä tietysti kohteliaana kysyin josko voisin jotenkin auttaa, ja veli huikkasi takaisin että jos viitsit kuoria perunat. No viitsinhän minä. Ystävällisyyteni alkoi harmittaa kun löysin mökin varustukseen kuuluvan kuorimaveitsen, ei ollut kätevää Fiskars-mallia, ei. Kiukuttaa alkoi siinä vaiheessa kun veljensä nosti perunapussin esiin; manteliperunoita! Siis niitä peukalon kokoisia pottuja kuorittavaksi muusiin! Ja koska syöjiä oli monta, niin kehoitti kuorimaan koko säkin... Kiitosta vain. Käsittääkseni muusia varten ostaa manteliperunoita vain ja ainoastaan mies jolla ei ole aikomustakaan kuoria niitä itse...

Ehti meillä olla mökillä hyvääkin säätä, todistusaineistoa pitkäperjantaiaamulta alapuolella. (Paistoi ainakin puoli tuntia ennenkuin lumisade jatkui jälleen:))Pitkäperjantain pilkkikisoissakin tuli pieni tauko sateeseen, ihan vain valokuvausta varten. Pari kuvaa sain, ja siihen kisojen saalis jäikin. Jossei lasketa kahviossa nautittuja vohveleita. :)Täällä nuo varoitukset kannattaa muuten ottaa tosissaan, Tromssan alueella on tänä talvena kuollut kuusi ihmistä lumivyöryissä, viimeisimpiä kolmea ei ole vielä saatu edes kaivettua esiin kun ovat hautautuneet sen verran syvälle ja alueella on edelleen lumivyöryn mahdollisuus. Aika surullista ja pelottavaa.

Mukavampaa (vai onko se mukavempaa?) ajateltavaa saimme sunnuntaina, jolloin oli vihdoin T:n siskontytön ristiäiset. Tuli siis käytyä oikein kirkossa, ja alttarillakin kasteen aikana. Tällä kertaa kastaminen tapahtui ennen jumalanpalvelusta, ja sen perään ihan normi pääsiäismessu ehtoollisineen. Kastemalja oli esillä koko tilaisuuden ajan, joten sain näpättyä siitä (ja alttarista) kuvan jälkikäteen.Enkä malttanut taaskaan olla kuvaamatta juhlien kakkupöytää, nam!Kotimatkalla näppäsin kuvan myös ikävöimistäni "töppyröistä". Näitä on kyllä kiva katsella!(Jostain syystä kuvien kokoa ei pysty iPadilla muuttamaan, joten fiksailen noita sitten jälkeenpäin mikäli muistan...)

2 comments:

  1. Näin pääsiäisenä paastotessa nuo kakut on kyllä niin herkullisen näköisiä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paasto siirtyi meidän kohdalla pääsiäisen jälkeiseen aikaan, noita kakkuja kun tungettiin pari mukaankin...

      Delete