Monday, May 7, 2012

Kaunis ja Rohkea

Tänään pääsin töistä hieman normaalia aikaisemmin, tulin kotiin ja söin pienen välipalan sohvalla tv:n edessä. Töllötin jäi auki kun aloin tarkastamaan sähköpostia ja facebookin tapahtumia jälkkärikahvia juoden. Yhtäkkiä huomaan että tv:ssä pyörii Kauniit ja Rohkeat, sarja joka on kaikille suomalaisille tuttu mutta jota en ole ennen täällä Norjassa nähnyt telkkarista tulevan. Kanava oli sellainen jota en yleensä katso, ja pakkohan se oli katsoa jakso loppuun. Hieman tilannepäivitystä siihen kun olen viimeksi vuosia sitten ko. sarjaa katsonut. Ridgen ja Taylorin poika oli jo aikuinen, ja näemmä suunnitellut jo oman mallistonsakin. Nenäkahvit purskahti siinä vaiheessa kun Rigden poika ja Brooke lopuksi vetaisivat oikein kunnon kielisuudelman. Hei oikeasti, Brookehan on ollut naimisissa sekä Ridgen että Ridgen isän kanssa. Ja nyt on vuorossa poika... Kunnon puumameininkiä!

Noissa saippuasarjoissa taitaa olla se ongelma ettei niihin voi tuoda lukemattomasti eri hahmoja, jolloin on pakko naittaa niitä harvoja koko ajan keskenään. Ja ristiin. Ja edestakaisin. Tästä linkistä voitte vaikka katsoa kuinka haipakkaa mentiin ensimmäiset 20 vuotta :)

Hömpästä seuraavaan, eli joidenkin mukaan myös humpuukiin. Pääsiäisenä käsistä karannut karppaus saa (neljän takaisin tulleen kilon jälkeen) luvan alkaa taas toden teolla. Ongelmaksi muodostuu lähinnä töihin otettava eväs, lämmitysmahdollisuutta kun ei ole. Tähän asti olen tehnyt pari vähähiilarista leipää, mutta nyt ajattelin taas jättää leivän pois ruokavaliosta. Suomalaiselta karppaussivustolta löysin tämän ohjeen, jota hieman sovelsin. Tein nimittäin tuosta taikinasta ja jauhelihasta lihapiirakoita. Huomenna otan sitten näitä mukaan, ja saa katsoa miten maistuvat..

4 comments:

 1. Muistan, miten silloin Kauniiden ja rohkeiden alkuaikoina Suomessa ruokakaupassa oli autiota tiettyyn aikaan illasta, kun koko kansa istui nenä kiinni töllöttimessä ;D Onneksi ei tarvi enää katsoa... Voi seikkailla blogistanissa sen sijaan ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän sitä tuli joskus itsekin seurattua lähes päivittäin, mutta jossain vaiheessa lakkasi kiinnostamasta. Muistelen että aikoinaan oli "kiellettyä" tai ainakin vähemmän suotavaa soittaa isoäidille kaunareiden aikana. Kun sitten häiriintyi tv:n katselu :)

   Delete
 2. Mä muistan kun joskus vuonna nakki ja papu eli n.1998 tai -99 olin siellä Kristiansandissa Hoien (tossa o:ssa pitäis olla se / päällä)liinavaatetehtaalla harjoittelussa tuli katseltua Kauniita ja rohkeita hotellissa ihmetellessä. Mikä tässä on se paras kohta on se että silloin tuo tuli Norjaksi dupattuna ;)
  -jenni-

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiennytkään että täälläkin on ollut tapana tuo, onneksi nykyään on kaikki tekstitetty joitain lastenohjelmia lukuunottamatta :) Mutta kyseisen sarjan tapahtumat ymmärtää varmasti vaikkei kieltä ymmärtäisikään, sen verran hidastempoinen juoni on ainakin aiemmin ollut...

   Kauankos se sinä muuten tuossa naapurissa harjoittelitkaan?

   Delete