Saturday, May 5, 2012

Väliaikaisratkaisu

Kävin omaan koneeseeni kyllästyneenä kaivamassa esiin T:n vanhan läppärin, joka saa nyt toimia meikäläisen koneena niin pitkään kun saan aikaiseksi ostaa itselleni (vihdoin) iPadin.. Priorisoinnissa tietotekniikan edelle kurvaa komeasti uusi moottoripyörä, joten iPad saa nyt hieman odottaa. Toistaiseksi mopon osto on edennyt tasan niin pitkälle että olen tilannut ja vastaanottanut Suomesta vakuutusyhtiöstä bonustensiirtotodistuksen, sekä käynyt koeajamassa yhtä pyörää. Ja lisäksi käynyt koeistumassa liikkeessä muutaman.

Malli taitaa nyt olla valittuna, vain vuosimalli (ja hinta) on vielä epäselvät. T:n mielestä Saksassa on niin halvat mopot ja me asutaan nyt niin lähellä että kannattaisi hakea sieltä. Onhan se kieltämättä lähellä jos lauttamatkan jälkeen on alle 500 kilsaa Saksaan. Halpojakin mopot siellä on, jopa sen jälkeen kun laskee nämä Norjan tullimaksut sun muut ylimääräiset taksat. Hakeehan porukka jopa Suomeen Saksasta pyöriä, ja Suomessakin on Norjaan verrattuna halpaa...

Tänään iltasella kun käytiin siellä koeajolla niin nähtiin matkan varrella lauma tyttö "russeja". Russ tarkoittaa täällä abia, tosin täällä myös kauppis ja ammattikoulu käydään samassa koulussa lukion kanssa. Toisin sanoen koko ikäluokka juhlii russ-kevättään.

Nämä näkemämme russit olivat asettautuneet liikenneympyrään virvokkeidensa kera, mukanaan lappu jossa luki: en tut = en skål. Siis jokaisesta torvensoitosta yksi huikka. Tyttöjen iloksi tuuttailin ihan reilulla kädellä, ettei heidän tarvinnut siellä ihan kuivin suin istua :)


3 comments:

 1. kuulostaa mukavalta vimpan vuoden lopetukselta :) ei muuta kuin saksan markkinoille...

  ReplyDelete
 2. Toivottavasti sopiva mopo löytyy ja kivaa et T:n vanha kone pelittää kun musta on niin kiva käydä täällä lukemassa. Oon joskun miettinyt et kuin et oo ajautunu kirjalliselle puolelle kun toi sun ulosanti on mitä mainiointa!
  -jenni-

  ReplyDelete
 3. Russit tosiaan ottavat ilon irti viimeisestä keväästään, heidän riennoistaan voisi kirjoittaa enemmänkin.. Ehkäpä siinä aihetta yhteen postaukseen :)

  Mopon ostosta/hakureissusta tulee varmasti lisää tarinaa myöhemmin, kunhan vain tulee ajankohtaiseksi. Vielä jää nähtäväksi josko sinne Saksaan asti pitää mennä pyörää hakemaan.

  Ja mukava että on mukavaa lukea, etten ihan turhan päiten näitä höpinöitä tänne naputtele. Tuo kirjallinen puoli on jäänyt varmaan siksi, että mielikuvitus ei ole sieltä parhaimmasta päästä. Välillä on tosi vaikeaa keksiä uutta kirjoitettavaa, voisin ottaa vaikka vinkkejä vastaan!

  Ja Jenni, minut tuntien kyllä tiedät että ulosanti suullisesti on vielä parempaa.. Täällä blogissa pitää kuitenkin hieman miettiä mitä tänne lataa. Ehkä ihan hyväkin, ei tule niin helposti niitä "sammakoita" kun ehtii hieman sensuroimaan kirjoituksiaan. Toisin kun joskus niitä puheita.. :)

  ReplyDelete