Monday, May 21, 2012

Kukkia!!


Tässäpä tulee aiemmin lupaamani lähempi otos vaaleanpunaisen puun kukista. Samalla saatte näytteen surkeista kuvaajanlahjoistani, sekä ikivanhan nokialaisen kuvanlaadusta.. Mikäköhän tämä siis on? Koristeomena? Päärynä? Ei mitään hajua..


Lisää kukkia löytyi kovin yllättävästä paikasta, nimittäin autonrenkaasta johon sattumalta kohdistin toissapäivänä katseeni. Minusta aika hauska, nämä olivat jotkut ekorenkaat, eli ilmeisesti kierrätyskumista valmistettu (tai jotain). Enpä ennen ole mielessäni yhdistänyt autonrenkaita ja kukkasia :)


Mielelläni lisäisin vielä kuvan viikonlopun runsaasta korvasienisaaliista, mutta ei tullut sellaista räpsäistyä. Kahtena päivänä suunnattiin auton nokka kohti hiekkaisempia metsämaita silmät hakkuuaukeita tiiraillen (korvasieni kasvaa siellä missä maapohjassa on selluloosaa), lauantaina reissu suuntautui noin parin-kolmenkymmenen kilometrin päähän kohti sisämaata ja sunnuntaina vielä hieman pidemmälle. Olin nimittäin netistä etukäteen etsinyt että missä täällä on metsissä hiekkapohja josta korvasieni nimenomaan tykkää, ja niille suunnille tuli sitten ajeltua. Korvasieni kasvaa noiden edellisten lisäksi juuri sellaisissa kohdissa joissa maanpinta on rikkoontunut esim. metsäkoneiden jäljiltä. Tuo oli hieman haasteellisempi tehtävä sillä täällä on nuo metsät hieman jyrkemmissä paikoissa joihin ei ihan helpolla motolla kurvaista. Mutta etsivä löytää, eli loppujen lopuksi me kiipeiltiin hakatulla metsäaukealla jossa oli hiekkapohja, sekä jälkiä jonkin isomman koneen käytöstä. Eikä korvasieniä. Ei siis yhden yhtä. Kerran jo luulin löytäneeni yhden kuivaneen (kun se oli aika pieni ja musta), mutta sitten totesin sen jonkun elukan paskaksi. Jee. 

6 comments:

 1. Mä oon kans ihastellut noita vaaleanpunaisia kukkapuita täällä keskustassa ja miettinyt mitä ne mahtaa olla. Toivottavasti joku tietäis :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos ei muuten kukaan tiedä niin äippä tulee perjantaina tänne kyläilemään. Äiti tietää kaiken :)

   Delete
 2. Kukkatytölle olisi minun blogissa tunnustus välilehdellä tunnustuksia & haasteita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset tunnustuksesta! Josko siitä sitten enemmän seuraavassa postauksessa :)

   Delete
 3. Kyllä nuo taitaa olla kirsikkapuita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset tiedosta! Johan tätä ehdin miettimäänkin...

   Delete