Sunday, June 3, 2012

Aarretta etsimässä

Muistin eilen piiiitkästä aikaa että sellainenkin ajankulu kun geokätköily on olemassa. Kävin katsomassa alan nettisivuilta josko tässä meidän lähellä olisi kätköjä, ja löytyihän niitä. Lähdin siis pienelle aamukävelylle GPS:n kanssa ja etsin kaksi lähintä kätköä. Mukavaa hommaa reilun tauon jälkeen, ja heti tänään pitikin etsiä jo lisää kätköjä. T lähti mukaan kun ei ole ennen moista harrastanut ja tykkäsi sekin :)

Niille, jotka eivät ole harrastuksesta ennen kuulleet voin kertoa että geokätköily on tavallaan aarteenetsinnän nykyaikainen versio. Netistä löytyy kätköjen koordinaatit jotka voi syöttää gepsiin ja sitten vain etsimään. "Aarre" on yleensä pienehkö muovilaatikko josta löytyy kynä ja vihko johon merkitään päivämäärä ja kätkön löytäjän nimimerkki. Kätkön löytymisestä tehdään merkintä myös nettisivuille, ja sinne voi myös laittaa kommentteja. Joskus laatikossa on lisäksi vaihtotavaroita jotka ovat yleensä pieniä leluja. Monet etsivät kätköjä koko perheen voimin, ja pienimmät ovat varmasti innoissaan saadessaan vaihdella pikkuisia leikkikaluja. Homma vaatii rekisteröitymisen sivuille, mutta se ei suuri homma ole.

Tänään kätköjä etsiessämme vastaan käveli sorsaperhe joka ei pelännyt meitä yhtään, lähimmillään taapersivat noin metrin päästä :) Ihan älyttömän suloisia!4 comments:

 1. Ja tämähän meni heti tuonne sivuille katsomaan tätä juttua. Ja uteliaana katsoin olisiko aarteita meidänkin kylällä. Ja olihan niitä vaikka kuinka monta!!! Siis tähän täytyy tämän kesän aikana paneutua. Tässähän saa ulkoiltua ja reippailtua oikein kunnolla.

  Kiitos vinkistä!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ollos hyvä vain ;) Ihan mukavaa hommaa on, ja tosiaan ulkoilu tulee samalla kertaa.

   Delete
 2. Kiva muistutus. Minäkin olin jo unohtanut koko "aarreleikin".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa että kävit lukemassa, ja hyvä jos postauksesta oli hyötyä muistuttajana :) Kiva että satunnaisetkin kävijät joskus kommentoivat!

   Delete