Wednesday, November 7, 2012

Diili

Meidän vuokraisännillämme on talon metsän puolella komposti johon he toivovat myös meidän ruoanjätteidemme päätyvän. Luonnollisesti olemme toimineet toiveen mukaisesti, ja yllättävän usein keittiössä olevaa kompostiastiaa pitääkin käydä tyhjentämässä. Tämä on aiheuttanut perheessämme ajoittain lievää kinastelua.

Itse en mielelläni kompostilla käy, useastakin syystä.. Ensimmäinen yökötys on pytyssä asuvat siirat. Ällöttävät kuoriaiset joita pinkaisee juoksuun kompostin sisemmän kannen kahvan alta kun kahvaan tarttuu. Toinen epämieluisuus on suoraan verrannollinen siihen miten täynnä komposti on. Komposti on kaksiosainen, eli toinen täysinäinen puoli muhii sillä välin kun toista täytetään. Mikäli komposti on tyhjähkö, laskeutuu sisempi kansi syvälle jätteiden päälle. Niin syvälle, että minä lyhyempänä joudun "makaamaan" kompostin reunojen päällä kanteen ylettyäkseni. Seurauksena tietysti se, että takki/paita on haisevissa jätteissä.
T:n haluttomuus kompostiastian tyhjentämiseen ei johdu lainkaan yhtä "tyttömäisistä" syistä, käsittääkseni syinä ovat lähinnä kompostin epämieluisa ominaistuoksu ja yksinkertaisesti laiskuus..

Tänään T kertoi jotain sellaista tullessaan jäteastiaa tyhjentämästä että minä kertakaikkiaan kieltäydyin vakaasti ja päättäväisesti enää ikinä koskaan milloinkaan tyhjentämästä kompostiastiaamme. T:n kolistellessa kompostilla oli kompostin alta nimittäin livahtanut karkuun kohtalaisen suuri rotta!

Siis ei TODELLAKAAN ole minun hommani. Ikinä.

No comments:

Post a Comment