Monday, November 5, 2012

Lammasta ja salmiakkia

Rikotaanpas hieman blogihiljaisuutta, kun edellisestä päivityksestä on näköjään jo pitkä aika. Syys/talvimasennus taitaa olla pukkaamassa päälle kun ei millään jaksaisi kirjoitella tänne mitään :)

Viime viikonloppuna oltiin yhdellä moottoripyöräkerholla syömässä pinnekjøttiä, eräänlaiset joulujuhlat siis. Tällä kertaa juhlat olivat huomattavasti mukavammat kuin viime vuonna, johtuen todennäköisesti siitä että kesän aikana ehti tutustumaan jonkin verran eteläisen Norjan motoristeihin. Tuttuja oli siis reilusti enemmän kuin vuosi sitten. Ruokakin oli hyvää eikä tänä vuonna tarvinnut jännittää sitä että miltä se maistuu. Vuosi sitten oli minulle ensimmäinen kerta kun "tikkulihaa" maistoin, ja onnekseni se oli oikein suuhun sopivaa.

Meidän molempien mopot on jo talvisäilössä vaikka täällä näyttäisi vielä ajokelejä olevankin. Jotenkin kylmällä kelillä ei enää syksyllä innosta ajaa samalla tavalla kuten keväisin. Pitkän mopottoman kauden jälkeen voi maaliskuussa ajella into piukassa kunhan vain tiet on sulat ja lämpötila plussan puolella, syksyllä vastaavaa hinkua tielle ei enää jostain kumman syystä ole...

Katsokaapas mitä löysin paikalliselta huoltoasemalta! Ja ihan suomalaisilla teksteillä kaiken lisäksi! Vaikuttaisi siltä ettei Norjassa vaadita tuotepaketteihin norjankielisiä tekstejä, Suomessahan käsittääkseni pitää olla tuoteselosteet molemmilla kotimaisilla. Pahin salmiakinhimo jokatapauksessa korjaantui näillä kun pakkohan pussi oli ostaa. Noh, myydään täällä turkinpippureitakin eli ei täällä ihan "väärälle ruokavaliolle" ole aiemminkaan joutunut.

2 comments:

  1. Vau, nam!!! Ei ole näkynyt täällä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurkaappa Tuula Statoilin karkkihyllyt, bongasin nimittäin samaisen pussin tänään jo toiselta saman firman asemalta.

      Delete