Friday, November 16, 2012

Kompe

Viime kesänä pääsin jälleen maistamaan yhtä perinorjalaista ruokaa nimeltään kompe. (Tai raspeballe, klubb, komle, komla, potetball, ball, kløbb. Rakkaalla lapsella tosiaan on monta nimeä) Olin jo unohtanut koko homman, kunnes näin erään kaupan edustalla mainoksen vain 15 kruunun hintaisesta kompesta. Kompe on perunasta ja lihasta tehty pallo, joka mielestäni ei maistunut juuri miltään muulta kuin jauhoilta. Samanlaista suosikkia kuin pinnekjøttistä kompesta ei tullut.

Kompe tehdään siis raastetusta raa'asta perunasta, sekaan hieman keitettyä perunaa sekä jauhoja. Pallon sisälle laitetaan suolattua (lampaan?) lihaa jonka jälkeen pallo kypsennetään keittämällä. Ei todellakaan mikään suuri makunautinto vaikka paikalliset päästelivät syödessään ihastelevia voihkauksia. :)

Linkki reseptiin (norjaksi)

No comments:

Post a Comment